Ελάτε να γνωρίσουμε Το ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας

Τι συμβαίνει όταν ένα βιβλίο που μιλάει για την αγάπη, την τέχνη, τον ζωγράφο Μποτιτσέλι και τη Θεά Αφροδίτη γίνεται θεατρική παράσταση;

Υπέροχα πράγματα θα σας απαντήσω εγώ και ένα ταξίδι με αφορμή τον διάσημο πίνακα του Μποτιτσέλι «Η Γέννηση της Αφροδίτης» ξεκινάει, με επιβάτες τους μικρούς μας φίλους που έρχονται σε επαφή με την αυθεντική Τέχνη με τον πιο ενδιαφέροντα και βιωματικό τρόπο.

Η παράσταση

Μια κόκκινη ομπρέλα, ξεχασμένη από τον κάτοχό της στην ομπρελοθήκη της Πινακοθήκης Ουφίτσι, ανακαλύπτει τη μαγεία των πιο διάσημων έργων ζωγραφικής στον κόσμο. Γνωρίζει από κοντά την Αφροδίτη, την Ώρα, τους Ανέμους, αλλά και τον ζωγράφο Σάντρο Μποτιτσέλι, τη Σιμονέτα, τον Τζουλιάνο και αποφασίζει να κάνει μια πολύ παράξενη… μετακόμιση.
Έτσι αρχίζει το ταξίδι της μέσα στο διάσημο πίνακα «Η γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι»! Βασισμένο στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Ελπίδας Μηναδάκη από τις Εκδόσεις Κέδρος, η ιστορία ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από μια υπέροχη διαδραστική παιδική παράσταση για παιδιά δημοτικού, αλλά και για μεγάλους που νιώθουν παιδιά!

Τα παιδιά παιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται και εξοικειώνονται με τον πίνακα και την ιστορία του. Μαθαίνουν για τη σύγκρουση Κρόνου και Ουρανού που ήταν η αιτία για να γεννηθεί η θεά της Ομορφιάς  και ταξιδεύουν μαζί με μια… περίεργη ομπρέλα που δένεται τόσο πολύ με τα πρόσωπα του πίνακα, ώστε θέλει να μείνει εκεί για πάντα. Όμως ο… κακός ο Κρόνος έχει άλλα σχέδια για τη Θεά Αφροδίτη. Θα τολμήσει η κόκκινη ομπρέλα να τα βάλει μαζί του και να τον νικήσει;  Με τη βοήθεια και την αγάπη των παιδιών όλα είναι δυνατά!

Ο χώρος

Από 13 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 15.30 στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον.

Η παράσταση Το ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας μπορεί να πραγματοποιηθεί ειδικά για τα σχολεία και τις καθημερινές, καθώς και στο χώρο των σχολείων, κατόπιν συνεννόησης.

Παίζουν: Μάνια Βλαχογιάννη, Ρένα Τσουρή

Σκηνοθεσία: Γιώργος Δουργούτης

Θεατρική Διασκευή & Επιμέλεια: Ελπίδα Μηναδάκη

Πρωτότυπη Μουσική-Σύνθεση: Αριστέα Ανύση

Ενορχήστρωση: Σπύρος Κολαϊτης

Σκηνικά-Κοστούμια: Αγγελική Ερήμου-Χρύσα Φίλη

Σκηνικά Αντικείμενα: Αγγελική Φωστίνη

Εισιτήριο για παραστάσεις στον Τεχνοχώρο: 7 ευρώ

 

Διάρκεια Παράστασης: 50 λεπτά

 

Για ομαδικά εισιτήρια, επικοινωνείτε με το 6983930220.

Υπεύθυνη παραστάσεων: Ισαβέλλα Αναστασίου-Αριστέα Ανύση

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον

Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος. Δίπλα στο μετρό της Δάφνης. Διατίθεται και χώρος στάθμευσης για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Υπό την Αιγίδα του Ομίλου

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Write A Comment