Τούρτα με ζαχαρόπαστα για παιδικό πάρτι

Τούρτα με ζαχαρόπαστα για παιδικό πάρτι

Ένα πράγμα θα σας συμβουλέψω.

Μη φοβηθείτε να κάνετε την τούρτα για το παιδικό πάρτι του μικρού σας.

Με τη συνταγή που θα σας δώσω θα γίνει εκπληκτικά νόστιμη και δεν είναι και τόσο δύσκολη όσο νομίζετε. Όσο για το κόστος; Πολύ πολύ μικρό. Αφήστε που θα νιώθετε τόσο περήφανη που την κάνατε μόνη σας και τα συγχαρητήρια θα πέφτουν βροχή. 🙂

1ον Οργανωθείτε και 2ον Μην αγχώνεστε

Συγκεντρώστε σε ένα χαρτί και εφοδιαστείτε με όλα τα υλικά. Μπορείτε να κάνετε τη μισή τούρτα τη μια μέρα και να την ολοκληρώσετε την επόμενη. Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος το ξέρω, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Τούρτα με ζαχαρόπαστα για παιδικό πάρτι λοιπόν, που θα είναι φτιαγμένη από τα χεράκια σας!

Το παντεσπάνι

Πρώτα από όλα θα κάνετε το παντεσπάνι. Τα υλικά και τη συνταγή θα την βρείτε εδώ. Είναι το γνωστό κέικ τεσσάρων χρήσεων που γίνεται ακαταμάχητο παντεσπάνι. Το σκεύος που χρησιμοποιώ εγώ είναι τσέρκι μέσα σε ταψί, για να μπορώ να αυξομειώνω το μέγεθος ανάλογα με την τούρτα που θέλω να φτιάξω, αλλά και για να μη σπάσει καθώς το βγάζω. (Το τσέρκι απλά το ξεκουμπώνεις και το παντεσπάνι μένει στη θέση του). Τη διάμετρο του τσέρκι την ορίζω συνήθως στα 25-27 cm. Είναι πολύ ικανοποιητικό μέγεθος για τούρτα παιδικού πάρτι. Μη ξεχάσετε να βάλετε λαδόκολλα στο ταψί για να μη κολλήσει (και για να μη πλένετε ταψιά 🙂 )

Αφού το βγάλετε από το φούρνο και κρυώσει καλά, το κόβετε προσεκτικά σε 3 ισόπαχα τεμάχια με ένα μεγάλο μαχαίρι. Βάζετε και το σιρόπι σε όλα τα τεμάχια. παντεσπάνι για τούρτα

Η γέμιση κρέμα

Εγώ παίρνω κρέμα ζαχαροπλαστικής (ή αλλιώς crèmepatisserie) Γιώτης ή Morfat. Θα τις βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Θα χρειαστείτε 2 φακελάκια γιατί θα έχουμε 2 στρώσεις κρέμα. Ζητάει 400ml γάλα για κάθε φακελάκι, αλλά εγώ βάζω πάντα λίγο λιγότερο. Αφού χτυπήσετε την κρέμα μπορείτε να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Εγώ κάνω συνήθως 2 χρώματα. Αλείφετε την κρέμα στο παντεσπάνι σε 2 δόσεις. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο. 

Η ζαχαρόπαστα

Αυτή που όλες φοβόμαστε να φτιάξουμε ή μας φαίνεται βουνό. Είναι μέχρι να της πάρεις τον αέρα ή να πιστέψεις ότι μπορείς να την κάνεις. Εγώ κάνω τη συνταγή από τις Συνταγές της παρέας. Πάμε να δούμε βήμα βήμα.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό άχνη (εσείς έχετε ακόμα μισό κιλό άχνη στη διάθεσή σας, μπορεί να χρειαστεί στο ζύμωμα)
  • 5 κουταλάκια ζελατίνη (2 φακελάκια των 10 γρ.) (ζελατίνη σε σκόνη θα βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ στα είδη ζαχαροπλαστικής, Χαίτογλου ή Γιώτης ή οτιδήποτε άλλο)
  • Επίσης 1 κουταλιά γλυκερίνη (την προμηθεύεστε από το φαρμακείο. Μη σας τρομάζει αυτό, είναι εντελώς βρώσιμη)
  • 1/2 κούπα γλυκόζη (από το σούπερ μάρκετ)
  • 1/4 κούπας νερό 
  • 3 βανίλιες ή άλλο άρωμα της αρεσκείας σας

Δείτε τώρα το βίντεο για να σας καθοδηγήσει πως θα τη φτιάξετε. Το μόνο που έχω να συμπληρώσω εγώ μετά από τόσες ζαχαρόπαστες που έχω φτιάξει είναι ότι πριν ρίξουμε τα υγρά υλικά μέσα στην άχνη, να τα αφήσουμε να κρυώσουν λίγο (λίγο, μην το παρακάνετε), να μη τα ρίξουμε κατευθείαν.

Αφού φτιάξετε τη ζαχαρόπαστα προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλατικής που θέλετε και ξαναζυμώνετε απαλά για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το χρώμα. Την ανοίγετε με ένα πλάστη και λίγη άχνη ζάχαρη κάτω να μην κολλήσει.

Η γκανάζ

Η γκανάζ είναι η σοκολατένια κρέμα που απλώνουμε στην τούρτα για να «κολλήσει» η ζαχαρόπαστα και να μη φεύγει. Αλλά κάνει τόσο ωραίο γευστικό συνδυασμό με την ζαχαρόπαστα και την υπόλοιπη τούρτα, θα ξετρελαθείτε.

τούρτα με ζαχαρόπαστα γκανάζΥλικά

150 γρ κουβερτούρα

Επίσης 150 γρ κρέμα γάλακτος με 30% ή 35% λιπαρά

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση βάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε συνεχώς χαμηλώνοντας την θερμοκρασία και θα δείτε ότι θα γίνει μια ωραία σοκολατένια κρέμα. Αλείφουμε την τούρτα παντού (και στα πλαινά.)

Τοποθετούμε τη ζαχαρόπαστα προσεκτικά πάνω στην τούρτα. Επίσης με ένα μαχαίρι κόβουμε γύρω γύρω την περίσσια ζαχαρόπαστα.



Διακοσμούμε όπως θέλουμε. Αυτό εξαρτάται από εσάς και από το θέμα σας δηλαδή. Για παράδειγμα εμείς πέρσι είχαμε θέμα ουράνιο τόξο. Οπότε όπως βλέπετε στη φωτογραφία έκοψα με το μαχαίρι τη ζαχαρόπαστα σε σχήμα συννεφάκια. Κόλλησα και ένα ζαχαρωτό γύρω γύρω που θυμίζει ουράνιο τόξο.

τούρτα με ζαχαρόπαστα ουράνιο τόξο 3Φέτος είχαμε θέμα παπάκι, οπότε τη διακόσμησα όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Το παπάκι φυσικά είναι πλαστικό. Δείτε όλο το πάρτι μας με θέμα το παπάκι και πάρτε περισσότερες ιδέες εδώ: Πάρτι με θέμα Παπάκι!

τούρτα με ζαχαρόπαστα παπάκι 4Με την ίδια συνταγή είχα φτιάξει και την τούρτα γάμου της παιδικής μου φίλης. Τα τριανταφυλλάκια τα έφτιαξα επίσης από ζαχαρόπαστα, δημιουργώντας τα φύλλα και ενώνοντάς τα.

τούρτα γάμου4τούρτα γάμου τριαντάφυλλαΒλέπετε ότι δεν είναι άψογες, άλλωστε δεν είμαστε επαγγελματίες, θα είναι όμως φτιαγμένες με τα χεράκια σας και αυτό έχει μεγάλη σημασία. Έτσι δεν είναι;

Δοκιμάστε το και αν έχετε οποιαδήποτε απορία ρωτήστε με λοιπόν. Θα χαρώ να σας τη λύσω 🙂

Λίζα

Κοινοποίησε λοιπόν αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι γονείς!

Ακολούθησε μας επίσης στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

85 Comments

  1. πλάκα κάνεις! εσύ τις έφτιαξες αυτές? μα είναι απίθανες! ούτε επαγγελματίας! εγώ πάλι δεν το έχω καθόλου και προκειμένου και να αγχωθώ και να μείνουμε χωρίς τούρτα, ας κάνω τις ντεκορασιον μου και ας αφήσω τις τούρτες στους ζαχαροπλάστες…εκτός και αν μένουμε κοντά….

    1. χαχαχαχα θα στη στείλω πακέτο :p Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια με κάνεις και κοκκινίζω 🙂 Δεν ξέρω αν είναι τόσο όμορφες οπτικά, αλλά είναι μιάμ μιάμ!!! Μη νομίζεις ότι και εγώ το έχω ιδιαίτερα. Στη πορεία και με δοκιμές το ανακαλύπτεις. Πάντως αν κάποια στιγμή το σκεφτείς να κάνεις, μη διαστάσεις. Και αν δεν βγει και σούπερ δεν πειράζει, γιατί θα είναι χειροποίητη μαμαδένια 😉

      1. Μαρία μου έχω κάνει πολλές φορές το σώμα της τούρτας από την προηγούμενη ημέρα (λόγω έλλειψης χρόνου κυρίως) Η αλήθεια είναι ότι δένει καλύτερα – και την επόμενη μέρα βάζω απλά τη γκανάζ και τη ζαχαρόπαστα (αυτά τα κάνω μαζί) – και ξανά ψυγείο. Την έχω κάνει όμως και την ίδια μέρα οπότε μπορώ να σου προτείνω τουλάχιστον μια ώρα για να “δέσει”.

    2. Μοιαζουν υπεροχες ! Να σε ρωτησω εαν γνωριζεις ποσες μεριδες περιπου βγαινει..?.Εαν ηθελα περιπου 25-30 μεριδες καλυτερα να γινει παραλληλογραμμη?
      Σε ευχαριστω ετσι κι αλλιως ..

      1. Βάλια μου εγώ βγάζω σε στρόγγυλο σχήμα τον αριθμό μερίδων που θες με τις διαστάσεις που αναφέρω στο άρθρο. Οπότε μπορείς να την κάνεις σε όποιο σχήμα επιθυμείς, θα σε καλύψει : )

  2. Συγχαρητήρια!Πολύ όμορφες οι τούρτες σου! Μας δίνεις θάρρος να το τολμήσουμε και εμείς!
    Έχω δυο ερωτήσεις.Η τούρτα χρειάζεται ψυγείο; Αν ναι πως γίνεται να μην “ιδρώσει” η ζαχαρόπαστα;
    Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. 🙂

    1. Όταν φτιάξεις πρώτη φορά τούρτα με ζαχαρόπαστα θα καταλάβεις πως είναι πραγματικά ευκολάκι. Μεράκι θέλει! Η τούρτα, όπως όλες οι τούρτες χρειάζεται ψυγείο. Πρέπει να τη βάλεις μέσα σε κουτί ή να την τυλίξεις με ζελατίνη και δε θα πάθει τίποτα. Καλή επιτυχία και περιμένουμε φωτογραφίες και εντυπώσεις!!!

    2. Ωωωω χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν 🙂 Να το τολμήσετε οπωσδήποτε!!! Αφού τα κατάφερα εγώ :p Η τούρτα χρειάζεται ψυγείο ναι, κανονικά όπως όλες οι τούρτες. Η συγκεκριμένη ζαχαρόπαστα δεν ιδρώνει, δεν πιάνει καθόλου υγρασία, παραμένει σε άριστη κατάσταση. Την βάζω πάντα σε μεσαίο ράφι του ψυγείου. (αποφέυγω τα πάνω ράφια) Ίσως μετά από πολλές μέρες να σκληρύνει λίγο, αλλά δεν νομίζω να μείνει για πολύ καιρό στο ψυγείο γιατί θα φαγωθεί σχεδόν αμέσως 🙂
      Καλή επιτυχία, θα χαρούμε πολύ να το προσπαθήσεις και να μας στείλεις και φωτογραφίες 🙂

  3. Έφτιαξα την τούρτα και έγινε καταπληκτική. Την έφτιαξα για τα γενέθλια της μεγαλύτερης κόρης μου και άρεσε πολύ σε όλους. Στην κρέμα πρόσθεσα και σταγόνες κουβερτούρας. Ήταν πολύ νόστιμη, συγχαρητήρια! Να πω βέβαια ότι δεν μου πέτυχε η ζαχαρόπαστα. Για την ακρίβεια, την έφτιαξα και την έκλεισα πολύ καλά σε διάφανη μεμβράνη. Ωστόσο, όταν πήγα να την ξαναπιάσω μετά από καμιά ώρα, δεν άνοιγε με τον πλάστη με τίποτα. Είχε χάσει την ελαστικότητά της. Οπότε, άλλαξα τελευταία στιγμή διακόσμηση!

    1. Παναγιώτα να χαίρεσαι την κορούλα σου! Ωραία η ιδέα με την κουβερτούρα, θα την δοκιμάσω. Κρίμα που πέταξες την ζαχαρόπαστα. Θα σου έλεγα πως το έχω πάθει κι εγώ, γιατί δεν είχα σφίξει καλά τη μεμβράνη και είχε αέρα μέσα. Αν όμως την έβαζες για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων θα γινότανε μαλακιά και εύπλαστη όπως πριν. Ακόμα και εκτός μεμβράνης να την έχεις, αν την βάλεις στα μικροκύματα ξαναμαλακώνει. Το καλό με αυτή τη ζαχαρόπαστα είναι πως ότι λάθος κι αν γίνει διορθώνεται!

    2. Συγχαρητήρια Παναγιώτα για την προσπάθειά σου!!! 🙂 Χαίρομαι πολύ που άρεσε!!! Μπράβο που τόλμησες και έβαλες τις σταγονίτσες, νομίζω πρέπει να την απογείωσαν την κρέμα! Όσο για τη ζαχαρόπαστα λυπάμαι που δεν σου πέτυχε 🙁 όμως να ξέρεις ότι μπορείς να τη “φέρεις” όταν ξεραίνεται ή χάνει την ελαστικότητά της με έναν απλό τρόπο! Θερμότητα. Την πλάθεις λίγο με τα χέρια σου ξανά ή τη βάζεις για λίγο μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων (3 ή 5 δευτερόλεπτα). Έχει τύχει να μου ξεραθεί πολύ άσχημα η ζαχαρόπαστα και να την επαναφέρω σιγά σιγά – μπαλίτσα μπαλίτσα – λίγο λίγο, με αυτό τον τρόπο.
      Θα θέλαμε όμως να δούμε και φωτογραφίες από την ωραία τούρτα σας!!! 🙂 🙂 🙂

      1. Α, εξαιρετικό tip αυτό! Και τώρα που το λέτε, όταν έπαιρνα μικρά κομματάκια από τη ζαχαρόπαστα πλάθονταν πολύ ωραία… Ούτως ή άλλως όμως δεν προλάβαινα να κάνω και πολλά πράγματα. Έφτιαχνα δύο τούρτες (και μία για τον άντρα μου που έχει γενέθλια μερικές μέρες αργότερα από την καραμελίτσα μας και τα γιορτάζουν από κοινού) και δεν είχα υπολογίσει καλά το χρόνο, οπότε έφτασα να κάνω τη διακόσμηση είκοσι λεπτά πριν έρθουν οι καλεσμένοι! Την επόμενη φορά θα είμαι πιο καταρτισμένη και κυρίως πιο οργανωμένη. Σας ευχαριστώ για την ενθάρρυνση. Θα επανέλθω με τη νέα μου προσπάθεια (ελπίζω και πετυχημένη)!

    3. Αν βάλω έτοιμο παντεσπάνι;Και επίσης πάνω από την ζαχαροπαστα Πως μπορώ να κο)ζήσω φωτογραφία με την πριγκίπισσα που θέλει η μικρη;

  4. καλησπέρα θα ηθελα να σε ρωτησω στο σταδιο που βαζουμε την γκαναζ πρεπει να την βαλουμε λιγο στο ψυγειο να παγωσει και μετα βαζουμε την ζαχαροπαστα????

    1. Εγώ Γιώτα μου δεν την βάζω στο ψυγείο την γκανάζ, βάζω την τούρτα όπως περιγράφω στη συνταγή. Κρύα τούρτα, ζεστή γκανάζ. Τώρα κάποιες φορές μπορεί να την αφήνω λίγα λεπτά να κρυώσει για να μην είναι καυτή, αλλά δεν τη βάζω στο ψυγείο. Νομίζω ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο να την απλώσουμε μετά. :/

  5. Συγχαρητήρια αξία μανούλα!φανταστικές τουρτες σαν επαγγελματικες!έκαμα πρώτη φορά περσυ τουρτα ζαχαροπαστας στα 1α μας γενέθλια κ θα το επαναλάβω.κ 2 τουρτες Μάλιστα καθότι έχω δίδυμακια.το γκαναζ ουσιαστικά αντικαθιστα τη βουτυροκρεμα?
    σκέφτομαι τη μία παντεσπανι red velvet με γέμιση cream cheese (δε ξέρω τι θα βγει φαίνεται όμως ωραίο) κ την αλλη μια στρώση oreo κ μια κάτι άλλο ίσως kit kat.η ερώτηση μου ….θεωρείς ότι το παντεσπανι σου 4 χρήσεων θα δει ωραία με αυτές τις γεύσεις? Σ ευχαριστώ για την απάντηση κ πάντα επιτυχίες!

    1. Να σαι καλά Μαρία μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Μπράβο και σε σένα διδυμομαμά που τολμάς τις τούρτες των μικρών σου 🙂 Το red velvet cake θέλω και εγώ πολύ να το φτιάξω, δεν έχω φτιάξει ποτέ και το λιγουρεύομαι γιατί όντως φαίνεται πολύ καλό!!! Αν το φτιάξεις όμως πες μας εντυπώσεις αν θες. Το παντεσπάνι μου 4 χρήσεων το συνοδεύω συνήθως με κρέμα βανίλια. Παντεσπάνι – κρέμα βανίλια – γκανάζ – ζαχαρόπαστα είναι πολύ καλός συνδυασμός, δένουν πολύ καλά, αυτό μπορώ να το πω με σιγουριά (και όλοι όσοι δοκίμασαν 🙂 ) Τώρα για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα τι εννοείς για τη δεύτερη τούρτα λέγοντας στρώση oreo και kit kat :/
      Όσο για τη βουτυρόκρεμα και τη γκανάζ, θα μπορούσαμε να το πούμε και έτσι. Ξέρω ότι κάποιοι “δένουν” την τούρτα με τη ζαχαρόπαστα, με βουτυρόκρεμα. Εγώ προτιμώ να τη δέσω με γκανάζ και μου αρέσει πιο πολύ στη γεύση 🙂

  6. Kαλησπερα! Εχω ερωτηση! Για να κανω 2οροφη τουρτα με ζαχαροπαστα πως το κανω? βαζω κατι σαν στηριγμα στην κατω τουρτα?

    1. Hρώ μου την 2όροφη τούρτα δεν την έχω επιχειρήσει (ακόμη τουλάχιστον). Αυτό που γνωρίζω γιατί το είχα ψάξει κάποτε είναι ότι παίζει σημασία ο όγκος και το βάρος της 2όροφης. (αν την κάνεις πχ με ζαχαρόπαστα είναι πιο βαριά και μπορεί να βουλιάξει αν δεν πάρεις τα “μέτρα” σου). Ξέρω ότι οι επαγγελματίες βάζουν ξυλάκια στο κάτω μέρος της τούρτας για να μπορεί να στηρίζεται ο πάνω όροφος.
      Δες αυτό το βιντεάκι, θα σε βοηθήσει: http://www.youtube.com/watch?v=3qu9ZtV51RM#t=239
      Καλή επιτυχία και αν το επιχειρήσεις θέλουμε να δούμε τα αποτελέσματα!!!! 🙂

  7. Κοριτσια ειναι τελεια!! Σε δυο εβδομαδες γινεται ”ενος” ο μικρος μου και σκεφτομαι να την φτιαξω μονη μου την τουρτα. Αλλα εχω πολλες αποριες μιας και δεν εχω ξαναφτιαξει! Που θα βρω χρωμα ζαχαροπλαστικης??? Ττη ζαχαροπαστα την ανοιγω με το πλαστη και την απλωνω μετα μετα πανω στη τουρτα ?και στρωνει χωρις ζαρες? Και πως θα κανω τα σχεδιακια για τουρτα ? Θελουν ψησιμο η ειναι ετοιμα τρωγονται ετσι?και τελος αν θελω διαφορετικα χρωματα για τα σχεδια μου ποσες ζαχαροπαστες πρεπει να κανω? Πολλες αποριες μα ειμαι ασχετη, ευχαριστω εκ των προτερων!

    1. Νταϊάνα μου, συγνώμη για την καθυστέρηση, έστω και αργά, θα προσπαθήσω να απαντήσω στις ερωτήσεις σου 🙂 1. Χρώμα πουλάνε και στα σούπερ μάρκετ, αλλά και χύμα σε είδη με ξηρούς καρπούς κτλ. Προτιμώ τα χύμα, είναι πιο δυνατά. 2. Ακριβώς όπως το λες, την ανοίγεις με τον πλάστη και το απλώνεις μετά στην τούρτα. 3. Τα σχεδιάκια τα κάνεις καθαρά με τα χέρια σου και την τέχνη σου ή αν έχεις κανένα κουπάτ για να τα κόψεις σε σχήμα. Δεν θέλουν ψήσιμο. 4. Θα χωρίσεις τη ζαχαρόπαστα σε τόσα μέρη όσα και τα χρώματα που θέλεις να κάνεις. 5. Εγώ όταν την κάνω καλύπτει περίπου 20 άτομα (ανοίγω τέρμα το τσέρκι μου για το παντσπάνι). Το κόστος είναι πολύ μικρό έως μηδαμινό. Υπολόγισε πόσο κοστίζουν τα υλικά που γράφει στη συνταγή. Αν και τα περισσότερα τα έχουμε ήδη σπίτι μας, οπότε μειώνεται το κοστολόγιο πραγματικά πολύ. 🙂

  8. Καλησπερα, ειναι υπεροχες οι τουρτες σου! Μπραβο! Κι εγω προσπαθω αλλα μεχρι στιγμης κανω μονο τα διακοσμητικα! Τωρα ομως θα επιχειρησω να καλυψω την τουρτα…… απ’ οτι ειδα βαζεις 3 παντεσπανια. Τα σιροπιαζεις κανονικα; μεσα ειναι σαν κανονικη τουρτα; υπαρχει Καποιο μυστικο για να μην κατσει;;; ευχαριστω

    1. Ευχαριστώ πολύ Εύα μου!!! 🙂 Είναι εύκολο θα το δεις και εσύ και πάνω από όλα θα χαρείς με το αποτέλεσμα! Τα παντεσπάνια τα σιροπιάζω κανονικά με την ποσότητα σιροπιού που γράφω στη συνταγή. Μέσα είναι κανονική κανονικότατη λαχταριστή τούρτα 🙂 (Μάλιστα την τούρτα παπάκι την έκανα μέσα μπλε και κίτρινη κρέμα και μαζί με το σοκολατί βρήκε πολύ ωραία και εμφανισιακά). Δεν έχει κάτσει ποτέ αυτή η τούρτα, δεν τη βαραίνει το σιροπιασμένο παντεσπάνι, μη σε απασχολεί αυτό, έχει μια πολύ ωραία κανονική εμφάνιση. 🙂

      1. την έκανα και πέτυχε!!! το αποτελεσμα φοβερό!!! η τούρτα μου έκανε θραύση!!!! οι συμβουλες ήταν πολύ χρήσιμες!!! ευχαριστω πολύ!!!

  9. Καλησπέρα!!τελειες οι τουρτες σου πραγματικα!!ηθελα να σε ρωτησω σκεφτομουν να φτιαξω αντι για το κλασσικο σχημα, τον αριθμο ένα γιατι ειναι τα πρωτα γενεθλια του μικρουλη μου!!?σκεφτηκα να εφτιαχνα τρεις τουρτες στη μακροστενη φορμα του κεικ να τις ενωνα και απο πανω να τις καλυπτα με ζαχαροπαστα!νομιζεις θα πετυχαινε ετσι?η μηπως ξερεις πως αλλιως θα μπορουσα να τη φτιαξω? ευχαριστω παρα πολυ!

    1. Να σου ζήσει ο μικρός σου Κατερίνα μου! Να τον χαίρεσαι για τα πρώτα του γενέθλια!!! 🙂 Σε αυτό το link που σου δίνω μπορείς να δεις εικόνα με οδηγίες για το πως θα φτιάξεις τον αριθμό 1 για το μικρούλι σου. Πάτα εδώ: https://www.pinterest.com/pin/377669118729115684/ . Και φυσικά μπορείς να βάλεις ζαχαρόπαστα πάνω. Νομίζω θα γίνει πολύ όμορφη και εντυπωσιακή! 🙂 Θα ανοίξεις με τον πλάστη ένα μεγάλο φύλλο ζαχαρόπαστας και θα το βάλεις πάνω στην τούρτα που θα έχεις ετοιμάσει. Θα εφαρμόσεις με τα χέρια σου την ζαχαρόπαστα πάνω στο “1” και όταν είσαι έτοιμη θα πάρεις ένα μαχαίρι και θα κόψεις γύρω γύρω στη βάση της τούρτας το περιττό. Εύχομαι καλή επιτυχία και να μας στείλεις φωτογραφίες όταν το κάνεις να σε θαυμάσουμε!!! 🙂 ❤

  10. Προσπάθησα για πρώτη φορά να φτιάξω ζαχαροπαστα και ύστερα να προχωρήσω στα υπόλοιπα…. η ζαχαροπαστα δεν έσφιξε ποτέ , μου έγινε τρήματα…. ψιχουλακια. Τι έκανα λάθος; Διορθώνετε κάπως; Το σίγουρο είναι ότι θα αγοράσω έτοιμη! Σε ευχαριστώ εκ τον προτέρων, καλή συνέχεια.

  11. Τρήματα μου έγινε μετά άπο τρεις ώρες ζύμωμα, την είχα χωρίσει σε 5 μέρη, δεν απορροφούσε ζάχαρη και δεν μπορούσα να ενώσω τα πέντε κομμάτια και άρχισα να τα ανακατεύω όλα μαζί και ότι γίνει. Αυτό που μπορεί να έκανα λάθος είναι οτι τα έβαλα όλα μαζί στην κατσαρόλα και δεν ξέρω αν ήθελε παραπάνω βράσιμο, εγώ το έβγαλα από το μάτι μόλις έγινε ρευστό. Να το πετάξω Ή σώζετε: Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

    1. Χμμ το ότι τα έβαλες όλα μαζί ναι μπορεί να επηρέασε, αλλά και τα τρίμματα κάτι μου λέει ότι ίσως έχει επιπλέον άχνη ζάχαρη από αυτή που πρέπει. Δοκίμασε να το σώσεις με επιπλέον νερό. Δε ξέρω σε τι κατάσταση είναι τώρα, αλλά “πότισε” το σιγά σιγά με νεράκι και αν μπορέσει θα το πιεί και θα τα καταφέρει. Αν σου είναι πολύ σκληρό, βάλε το λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

  12. Αγαπητή Λίζα και Χριστίνα όσο περίμενα απάντησή άρχισα να τη βάζω λίγο λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων και δούλεψε μια χαρά. Βέβαια είναι και πάλι σκληρή αλλά δεν το βάζω εύκολα κάτω. Ευχαριστώ πολύ για το τον χρόνο σας .

    1. Περιμένουμε να μας πεις αποτελέσματα! Πάντως αν ακολουθήσεις τη διαδικασία κανονικά (την επόμενη φορά) το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο! Εκτός αυτού κάθε φορά που θα το φτιάχνεις θα σου φαίνεται και πιο εύκολο.

  13. Καλημερα, να ρωτησω κι εγω με τη σειρα μου, η κορη μου κλεινει τα 9 και μου ζηταει να κανω μονη μου την τουρτα και να την στολισω με τον πυργο του Αιφελ… Να το επιχειρησω, θα μου βγει με ζαχαροπαστα? Το εχουμε κανει με πλαστελινη το σχεδιο.. Αλλα δεν εχω δουλεψει ποτε ζαχαροπαστα…

    1. Ντίνα καλημέρα. Εννοείς να φτιάξεις τον πύργο με ζαχαρόπαστα; Τρισδιάστατο ή φλατ; Αυτό θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον! 🙂 Η ζαχαρόπαστα γενικότερα είναι ένα εύπλαστο υλικό που μοιάζει φυσικά με την πλαστελίνη. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ολόκληρες κατασκευές με αυτή. Οπότε αν πιάνει το χέρι σου όπως κατάλαβα, θα μπορούσες να αποπειραθείς. Θα μπορούσες να φτιάξεις για τεστ λίγη ζαχαρόπαστα ή να αγοράσεις ένα κομμάτι για να δοκιμάσεις πριν το πάρτι. Και φυσικά θα θέλαμε πολύ να μας στείλεις τα αποτελέσματα στο e-mail:emamagmail.com

    1. Ωωω μα τα παραλέτε! χαχαχα 🙂 Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου, για κάποιο λόγο ότι έχει ζάχαρη και σοκολάτα το αγαπώ και το λατρεύω!!! ❤ 🙂

  14. Καλησπέρα ! Σκέφτομαι να κάνω την τούρτα για τα γενέθλιά της κόρης μου. Ερώτηση: να παγωσω την τούρτα ένα βράδυ και μετά να βάλω τη ζαχαροπαστα ώστε να είναι πιο σταθερή; ή αμέσως μόλις απλωσω την γκαναζ ;Ευχαριστώ πολύ για την έμπνευση! Το κάνετε να φαίνεται έκτος από πεντανοστιμο και πολύ εύκολο! Για να δούμε..!

    1. Μάγδα μου έχω κάνει πολλές φορές το σώμα της τούρτας από την προηγούμενη ημέρα (γιατί πολύ απλά δεν προλάβαινα την ίδια 🙂 ) Η αλήθεια είναι ότι δένει καλύτερα – και την επόμενη μέρα βάζω απλά τη γκανάζ και τη ζαχαρόπαστα (αυτά τα κάνω μαζί) – και ξανά ψυγείο. Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά στη μικρή σου! Θα το ευχαριστηθείτε σίγουρα αυτό το παντεσπάνι, μη ξεχάσεις να μας στείλεις τις εντυπώσεις σου! 🙂

  15. Καλημέρα.. Αν την βάλω στο ψυγείο δεν θα αλλοιωθεί η ζαχαρόπαστα; δεν θα πάρει υγρασία; ρωτάω γιατί έκανα μια πρόβα κ όταν την έβγαλα από το ψυγείο μετά απο 5 λεπτά άρχισαν να γλιστράνε τα σχεδιάκια που είχα φτιάξει και να ξεκολλάνε. Μήπως έπρεπε να την σκεπάσω;

    1. Κατερίνα μου όσες φορές έχω κάνει αυτή τη συγκεκριμένη ζαχαρόπαστα ούτε ίδρωσε ούτε πήρε υγρασία στο ψυγείο. Την έχω κρατήσει μέρες εκεί μέσα και το μόνο που έπαθε μετά από περίπου 1 εβδομάδα (αν και σπάνια μας μένει τόσο καιρό 🙂 ) είναι να σκληρύνει λίγο αλλά αυτό είναι λογικό. Αν πήρε τόση υγρασία όσο λες μέσα σε 5 λεπτά τότε κάτι άλλο συμβαίνει. Αν δεν πήγε κάτι στραβά στην παρασκευή της και σου ήταν οκ μέχρι που την έβαλες στο ψυγείο, εκείνο που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι το ψυγείο σου. Προτιμώ πάντα να τη βάζω στα κάτω ή μεσαία ράφια και όχι στα ψηλά. Επίσης έλεγξε τη θερμοκρασία που έχεις ή το πρόγραμμα του ψυγείου σου. Πχ εγώ έχω πρόγραμμα Humid στο δικό μου για περισσότερη υγρασία. Τσέκαρε αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όμως υπό κανονικές συνθήκες η συγκεκριμένη ζαχαρόπαστα δεν έχει βγάλει ποτέ τέτοιο πρόβλημα και δε χρειάζεται σκέπασμα. :/ Ξαναδοκίμασε, ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα 🙂

  16. Εχεις καποια συμβουλη για να μην σπασει στην πανω μερια το παντεσπανι; το εφτιαξα δοκιμαστικα κ βγηκε πεντανοστημο αλλα στην πανω μερια εκανε μια μεγαλη ρογμη.. Ετσι γινεται παντα ή εγω εκανα κατι λαθος;

    1. Κι εμένα μου σπάει Βάσω κάποιες φορές. Νομίζω πως αν προθερμάνεις καλά τον φούρνο αποφεύγεις αυτό το σπάσιμο. Επίσης μπορείς να το ψήσεις στον αέρα αντί για τις αντιστάσεις. Εγώ έτσι κάνω όταν με ενδιαφέρει η εμφάνιση του κέικ.
      Μπορείς βέβαια ακόμα και όταν κάνει ρωγμή να το διορθώσεις κόβοντας από την πάνω πλευρά τόσο ώστε να γίνει λείο και ομαλό το παντεσπάνι σου.

      1. και τα δυο τα κανω παντα! και πολυ καλα προθερμενω τον φουρνο και στον αερα το ψηνω! μαλλον τελικα δεν γλιτωνω το μαχαιρι!!

  17. Καλησπέρα!
    Για το σιρόπι για το πεντεσπανι λέει φλιτζάνι του καφε σε μέγεθος εννοούμε τα μικρα φλυτζανακια η περιπου σαν κουπα;;; ???????????? ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.. είμαι λίγο αρχαρια…

    1. Καλησπέρα Μάρθα μου! Υποθέτω ότι λες για την ποσότητα του νερού. Είναι το φλιτζάνι του καφέ το μικρό σε μέγεθος. Όπως περιγράφω όταν κάνω 3 παντεσπάνια βάζω πάντα και ένα ακόμη. Θέλουμε τόσο ώστε να σιροπιαστεί χωρίς να γίνει μούσκεμα από το σιρόπι. Από την άλλη, αν το θες αρκετά σιροπιασμένο μπορείς να βάλεις κι άλλο. Προσάρμοσε το στα δικά σου γούστα 🙂

  18. Καλησπερα! Θα ηθελα να ρωτησω με το που βαζουμε την γκαναζ,πρεπει κατευθειαν να βαλουμε πανω τη ζαχαροπαστα ή βαζουμε παλι στο ψυγειο την τουρτα να παγωσει και επειτα τοποθετουμε τη ζαχαροπαστα?

    1. Άννα μου αν και έχω κάνει πολλές φορές το σώμα της τούρτας ακόμα και την προηγούμενη μέρα και τη βάζω στο ψυγείο για να δέσει καλύτερα, τη γκανάζ και τη ζαχαρόπαστα τα κάνω μαζί και δεν εμφανίζει κάποιο πρόβλημα. Οπότε δεν ξέρω αν θα προσφέρει κάτι παραπάνω το να κρυώσει η γκανάζ πριν την τοποθέτηση της ζαχαρόπαστας 🙂

  19. Γειά σας και από μένα!!! Να ρωτησω κάτι? Για τα σχεδιακια από ζαχαροπαστα πρέπει να φτιάξουμε επιπλέον ζαχαροπαστα? Μαρια

  20. Έφτιαξα το κεικ με την ζαχαροπαστα και έγινε τέλειο!! Πρώτη φορά πού την φτιάχνω και άρεσε σε όλους!!! Τώρα θέλω να φτιαξω και τα cup cakes με την βούτυρο κρέμα για τη γιορτή της κόρης μου για τον παιδικό…..

  21. Καλημέρα και συγχαρητήρια. Πολύ όμορφες οι τούρτες σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν η δόση για το παντεσπάνι φτάνει για να φτιάξω μία τούρτα ποδόσφαιρο για την μικρή μου. Επίσης να επιβεβαιώσω τα βήματα. Το παντεσπάνι το κόβουμε στα 3 κομμάτια και βάζουμε σιρόπι? Ενδιάμεσα στο κάθε στρώμα απλώνουμε γέμιση κρέμα και στο τέλος κρέμα γκανας και απο πάνω ζαχαρόπαστα? Θα το τολμήσω και ο θεος βοηθός. Πέρυσι είχα κάνει για πρώτη φορά τούρτα μινιον , είχα φτιάξει τη ζαχαρόπαστα με αυτή τη συνταγή , μου είχε βγει τέλεια αλλά στο εσωτερικό είχα κάνει κέικ σοκολάτας και δεν είχα βάλει σιρόπι. Θέλω να σιγουρευτώ για το σιρόπι. Ευχαριστώ!!!

    1. Αστρινιά μου έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις, ναι σε όλα! 🙂 Το σιρόπι θα δώσει μια πιο μαλακιά γεύση, θα ξεφύγει από το απλό κέικ και θα ενθουσιαστείς πόσο ωραία θα ταιριάξουν όλα μαζί! Είμαι σίγουρη ότι θα γίνει σούπερ, μην αγχώνεσαι. Καλή επιτυχία! 🙂

  22. Liza ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα έχω περίπου 20 παιδάκια και πιστεύω να φτάσει η τούρτα. Το παντεσπάνι λέω να το κάνω δύο μέρες πριν τα γενέθλια και να ολοκληρώσω την τούρτα και την ζαχαρόπαστα μια μερα πριν. Το παντεσπάνι όταν κρυώσει λέω να το τυλίξω με ζελατίνα και να το βάλω στο ψυγείο. Είναι οκ?

    1. Χμμ, θα σου πρότεινα να κάνεις το παντεσπάνι αλλά να βάλεις και το σιρόπι και την κρέμα και βάλτο στο ψυγείο και την επόμενη μέρα να βάλεις γκανάζ και ζαχαρόπαστα και πάλι ψυγείο. Αυτό το έχω κάνει πολλές φορές και μάλιστα δένει πολύ καλά έτσι. 🙂 Για 20 περίπου άτομα (παιδιά-ενήλικες) την έχω κάνει και εγώ και μου περίσσεψε κιόλας, οπότε θα είσαι οκ 🙂

  23. Καλησπέρα!! Πραγματικά υπέροχες οι τούρτες σας!! Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι διαφορετικό!θέλω να φτιάξω βασιλόπιτα και να την διακοσμήσω με ζαχαροπαστα! Να είναι δηλαδή κεικ χωρίς σιρόπι και κρέμες σε στρώσεις! Να βάλω γκανάζ πριν τη ζαχαρόπαστα; μετά θα πρέπει να διατηρηθεί στο ψυγείο;

    1. Kαλησπέρα! Τη ζαχαρόπαστα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και στη βασιλόπιτα! Η γκανάζ αυτό που κάνει είναι να δένει τη ζαχαρόπαστα πάνω στο γλυκό. Οπότε μπορείς να το κάνεις. Το αν θα το βάλεις στο ψυγείο εξαρτάται από το πόσες μέρες πριν θέλεις να το κάνεις. Αν το κάνεις 1-2 μέρες πιο πριν μπορείς να το συντηρήσεις και εκτός ψυγείου, δεν είναι απαραίτητο.

  24. Την έκανα ήδη!!!!!!!! Και είμαι κατενθουσιασμενη!!!!! Δεν την κοιτάω και την ξανά κοιτάω και δεν το πιστεύω ότι την έκανα εγώ!!! Την έκανα για την βαφτιατικια μου στις αγαπημένες μου αποχρώσεις ρωζ και γαλάζιο, μακάρι να μπορούσα να σας στείλω φωτο να την δείτε!

  25. Θα κάνω κ γω μια προσπάθεια σε δύο εβδομάδες που θα γίνει ενός η κόρη μου την ημέρα της βάφτισης. Ήθελα όμως να ρωτήσω επειδή θ την φτιάξω μια μέρα πριν την βάφτιση κ θέλω να την κάνω διορωφη λες αν την βάλω στο ψυγείο για μία μέρα να πάθει κάτι; Δεν έχω ξανακάνει ζαχαρόπαστα κ την φοβάμαι μην ιδρώσει κ τρέξουν τα σχέδια. Αν γίνει κάτι τέτοιο μετά φαντάζομαι τα ξανακολας έτσι δεν είναι; Θα κάνω πεταλούδες κ Λουλού δια. Εσύ με τι τα κολας με σκέτο νερό ή σιρόπι; Επίσης αν τύχει κ ιδρώσει στο ψυγείο μετά πως σώζεται; Την σκουπίζεις κ είναι οκ; Η αλλοιώνεται κ κάνει πχ νερά; ευχαριστώ!!!! Κ ο Θεός βοηθός!

    1. Γιάννα μου να την κάνεις από την προηγούμενη μέρα άφοβα, το έχω κάνει με τη συγκεκριμένη τούρτα 🙂 Θα την βάλεις στα χαμαλότερα ράφια και όχι στα ψηλά και θα ελέγξεις τη ρύθμιση του ψυγείου σου να μην δίνει πολύ υγρασία (αν έχει τέτοια ρύθμιση όπως το δικό μου ψυγείο ). Να αλλοιωθεί σε τέτοιο βαθμό και να στάζει είναι μάλλον απίθανο αν γίνει σωστά η παρασκευή της. Έχει τύχει να την κρατήσω πολλές μέρες στο ψυγείο μετά το πάρτι και το μόνο που έπαθε ήταν να σκληρύνει ελαφρώς αλλά αυτό είναι φυσιολογικό μετά από τόσες μέρες. Τα σχεδιάκια τα κολλάω με λίγο νεράκι, όχι βρέχοντας τα, αλλά περνώντας τα απαλά με τα ελαφρώς βρεγμένα μου χέρια. Μην το φοβηθείς καθόλου θα γίνει σούπερ! 🙂

  26. ΓΕΙΑ ΣΑς,ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΧΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟς ΜΟΥ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ ΟΜΩς ΕΧΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟς ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ .ΣΤΟ ΣΟΥΜΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΒΡΗ ΤΟ GELFIX ΠΗΚΤΙΝΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ Η ΘΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ.

    1. Georgia μου, δεν γνωρίζω τις ιδιότητες αυτής της πηκτίνης και δεν την έχω δοκιμάσει. Θα μπορούσες ίσως να βρεις ζελατίνη σε φύλλα; Νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολο. Αν βρεις σε φύλλα ακολούθησε τη διαδικασία που γράφει πάνω στο κουτί, θα πρέπει να μπουν σε παγωμένο νερό πριν χρησιμοποιηθούν.

  27. Καλημερα ! Ξερω οτι το ποστ ειναι αρκετά παλιό αλλα ελπίζω να δείτε το μνμ μου !
    Θα ήθελα να ρωτήσω α)αν μπορω να βάλω κρέμα ζαχαροπλαςτικης Με γεύση σοκολάτας και αν χρειάζεται έξτρα ζάχαρη και β) αν μπορω να αντικαταστήσω την γκανας με πραλίνα
    Ευχαριστώ !

    1. Γεια σου Γεωργία! Πάντα είμαι εδώ για τις απορίες στις συνταγές μου όσο παλιό και αν είναι το ποστ 🙂
      α) Βεβαίως και μπορείς να βάλεις κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα το έχω κάνει και εγώ – και σκέτη και συνδυασμό με άσπρη, γίνεται τέλεια. Έξτρα ζάχαρη δε χρειάζεται.
      β) Ναι, ίσως θα μπορούσες να κάνεις την αντικατάσταση, δεν το έχω δοκιμάσει εγώ βέβαια. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι η γκανάζ είναι πολύ εύκολη πραγματικά (αν φοβάσαι αυτό δηλαδή) και αλήθεια αξίζει πολύ η γεύση της, αναβαθμίζει την τούρτα πάρα πολύ.
      Η επιλογή πάντα δική σου.
      Καλή επιτυχία! 🙂

  28. Σ ευχαριστώ παρα πολυ !!! Οχι δε με φοβίζει η γκανας ! Την εχω ξανακάνει . Απλα μου αρέσει πολυ και η πραλίνα ! Ίσως τη βάλω ανάμεσα στις στρώσεις 😉

  29. Καλημερα και πάλι !
    Ακόμα μια ερωτηςη Και μια διευκρίνιση :
    Ερώτηση : Αν η γκανας ειναι με λευκή κουβερτούρα (με μεγαλύτερη αναλογία σοκολάτας – κρέμας γάλακτος για να πήξει ) για την χρησιμοποιήσω σαν φόντο και χρησιμοποιήσω ζαχαροπαστα για κάποια σχέδια , θα κολησουν; Το εχεις κανει ποτέ ;
    Ή το αντίθετο . Αν βάλω ζαχαροπαστα ως φόντο , σχέδια με σαντιγί κολλάνε πανω ή φεύγουν ; Συγνώμη για την ασχετοσύνη μου αλλα η άτιμη ζαχαροπαστα με φοβίζει λίγο και σκέφτομαι να την περιορίσω οςο μπορω 😉
    Και η διευκρίνιση : αν ακολουθήσω ακριβώς την συνταγη σου , στο στήσιμο πανω απο το τελευταίο παντεσπάνι θέλει κρέμα και απο πανω γκανας ή βάζουμε την γκανας πανω στο παντεσπάνι ; Υποθέτω το δεύτερο αλλα θέλω να το σιγουρεψω 😉

    1. Καλησπέρα Γεωργία! Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ οπότε δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί σε αυτό το κομμάτι. Η λευκή κουβερτούρα όμως γενικά έχει λίγο διαφορετική συμπεριφορά από την μαύρη, θέλει άλλες θερμοκρασίες για να λιώσει, άλλο χειρισμό. Αν μπεις στη διαδικασία να φτιάξεις ζαχαρόπαστα θα δεις ότι δεν είναι και τόσο δύσκολη οπότε μη τη φοβάσαι. Η γκανάζ θα δέσει την τούρτα με τη ζαχαρόπαστα, οπότε θα βάλεις μόνο γκανάζ στο τελευταίο παντεσπάνι και μετά θα τοποθετήσεις την ζαχαρόπαστα. Είμαι σίγουρη ότι όταν το δοκιμάσεις θα σου φύγουν οι φόβοι και θα ενθουσιαστείς! 🙂

  30. καλημερα. Υπέροχες οι οδηγίες όμως το link για την ζαχαρόπαστα δεν υπάρχει πλέον. Μήπως μπορείς να μας δώσεις την συνταγή;

  31. καλημερα!!!Θελω να φτιαξω κι εγω την τουρτιτσα για το παρτυ της μικρης μου,ηθελα ομως να την κανω σε φορμα-κουκλας,η δοση για το παντεσπανι που αναφερεις λες θα φτανει ή να κανω λιγο παραπανω?

  32. ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ.
    ΕΧΩ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΣΥΝΑΤΑΓΗ ΓΙΑ 50 ΑΤΟΜΑ , ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΟΛΙΣΩ ΜΕ ΖΑΖΑΡΟΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗ ΜΙΝΙ . ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΩ;
    ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΑΛΛΗ 1 ΜΕΡΑ ΣΤΙ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΔΕΣΕΙ..ΣΩΣΤΑ;
    ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ Η ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ!!!

  33. Καλησπέρα θα επιχειρησω και εγω φετος να φτιαξω μονη μου την τουρτα ! Δειχνουν υπεροχες οι τουρτιτσες σου!
    Απλα ηθελα να ρωτησω για τουρτα παραλληλογραμμη 30*34cm περιπου θα φτασουν τα υλικα για να καλυψω την τουρτα και να φτιαξω λιγα σχεδια επανω?
    Ευχαριστω.

  34. Καταρχήν συγχαρητηρια για ολες τις δημιουργιες.Να κανω μια ερώτηση;θα μπορούσα να κανω διαφορά σχήματα με ζαχαροπαστα και Κουπατ 2 μερες πριν τα γενεθλια και να τα στεισω στην τουρτα την επόμενη μερα; (Μια μερα πριν τα γενεθλια δηλαδή) θα ξεραθεί η ζαχαροπαστα;

  35. Καλησπέρα. Ψάχνω συνταγή για να κάνω τούρτα γενεθλίων στον γιό μου και ευτυχώς έπεσα πάνω σε αυτήν!! Θέλω να σε ρωτήσω εάν δεν την κάνω με ζαχαρόπαστα και την κάνω όλη με βουτυρόκρεμα η συνταγή σου για την τέλεια βουτυρόκρεμα που βρήκα θα φτάσει για να βάλω ανάμεσα στα παντεσπάνι και να την καλύψω και από πάνω όλη; Τι πιστεύεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON

You May Also Like