Τρέχουμε χωρίς Τερματισμό: Στόχος μας τα 100 χιλιόμετρα!!

Θέλετε να τρέξουμε σε έναν αγώνα χωρίς τερματισμό;

Μα καλά, υπάρχει αγώνας χωρίς τερματισμό; Κι όμως υπάρχει!

Το “Τρέξε χωρίς Τερματισμό” είναι ο μεγαλύτερος αγώνας στην Ελλάδα που συνδυάζει τρέξιμο και βάδισμα για 72 συνεχόμενες ώρες και που αποκλειστικό σκοπό έχει την ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων. Διεξάγεται εδώ και 15 χρόνια σε πολλές χώρες του εξωτερικού με εκατομμύρια συμμετέχοντες. Στην Ελλάδα διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά. Το 2014 έτρεξαν και περπάτησαν 1.500 συμμετέχοντες, ενώ φέτος αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 5.000 πολίτες

Μην τρομάζεις όμως. Δεν θα τρέχουμε 72 ολόκληρες ώρες! Απλά για 72 ώρες μέσα στη ΔΕΘ μπορεί ο καθένας να τρέξει ή να περπατήσει όσο θέλει, όποτε θέλει, χωρίς περιορισμούς, χωρίς κόστος συμμετοχής, σε όλη τη διάρκεια της μέρας ή της νύχτας. Μπορεί ακόμα να φύγει και να επανέλθει όσες φορές θέλει με σκοπό να καταφέρει να διανύσει όσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορεί. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στη ΔΕΘ, με τη συνοδεία της μουσικής του DJ Le Croque και με παράλληλες εκδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, στήνεται ένα ανεπανάληπτο κοινωνικό, αθλητικό και μουσικό πάρτυ.

Κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσουμε και θα προσφέρουμε θα μετατραπεί σε ευρώ και το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί σε πέντε κοινωφελή ιδρύματα: στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, στο Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα”, στους Γιατρούς του Κόσμου (παράρτημα Θεσσαλονίκης), στο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας “Λάμψη” και στο Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδας.

Η εκκίνηση θα γίνει την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 5 μ.μ. και ο αγώνας θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 23 Μαΐου. Ηλεκτρονικές εγγραφές θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτές μέσω του nofinishline.gr, έως και την Τρίτη (19/5) στις 8μ.μ. Επί τόπου εγγραφές στη Γραμματεία θα γίνονται και τις μέρες διεξαγωγής του αγώνα. Η Γραμματεία θα ξεκινήσει τη… non stop λειτουργία της από το πρωί της Τετάρτης (20/5) στις 10:00 έως και το απόγευμα του Σαββάτου (23/5) στις 18:00 και θα είναι εγκατεστημένη στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ, απέναντι από την Πλατεία ΧΑΝΘ.

Μπορούμε να ενημερωθούμε για τις λεπτομέρειες συμμετοχής στο www.nofinishline.gr.

Το πολύ ενδιαφέρον αυτού του αγώνα είναι ότι μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε, από νεογέννητα στην αγκαλιά της μαμάς ή του μπαμπά (ναι, θα καταγράφονται τα χιλιόμετρα και για το νεογέννητο) μέχρι υπερήλικες. Αξιοθαύμαστο είναι το γεγονός πως ο μεγαλύτερος συμμετέχων που δήλωσε μέχρι στιγμής συμμετοχή είναι γεννηθείς τη δεκαετία του ’30!! Αν μπορεί αυτός, τότε σίγουρα μπορούμε όλοι!

Εμείς λοιπόν, η ομάδα του e-mama θα είμαστε εκεί. Οι δύο λιλιπούτειοι αθλητές μας είναι 3 χρονών, ενώ η μεγαλύτερη συναγωνίστρια είναι 63. Και επειδή όταν εξηγούσα στους γιους μου τι θα κάνουμε εκεί που θα πάμε, ο Μάνος με ρώτησε αν θα έχουμε κορδέλα τερματισμού και δυσαρεστήθηκε λίγο όταν του είπα πως δεν θα υπάρχει, σκεφτήκαμε να θέσουμε και τον στόχο μας.

Στόχος λοιπόν για την ομάδα μας είναι να διανύσουμε 100 χιλιόμετρα. Και επειδή κάποια μέλη της ομάδας είναι ή πολύ μικρά ηλικιακά ή πολύ μεγάλα, κάποιοι από εμάς θα αναγκαστούμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Οι ενδιαφερόμενοι καταλαβαίνουν τι εννοώ, έτσι Λίζα;

Βγαίνουμε λοιπόν εκεί έξω για να απολαύσουμε παρέα με τα παιδιά μας τη συμμετοχή και να πάρουμε μαθήματα ζωής.

Καλή μας επιτυχία!

2 Σχόλια

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.