Βασιλόπιτα του βασιλιά

Βασιλόπιτα του βασιλιά

vasilopita-tou-vasilia-e-mamagr

Και είναι βασιλική όντως γιατί έχει τόσο πλούσια γεύση!!! Μπορείτε να τη φτιάξετε και ως κανονικό κέικ οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου και την είχα πρωτοδεί πριν πολλά χρόνια στην εκπομπή «Νηστικοί Πράκτορες»

Από τότε την κάνω κάθε χρόνο με τις δικές μου παραλλαγές και είναι μιαμ μιαμ!!!

Ναι! Είναι η βασιλόπιτα του Βασιλιά, είναι γεμιστή και γευστικότατη! Πιστέψτε με, αν και σε κάθε έναν αναλογεί ένα μόνο κομμάτι, κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα. (μακάρι να μπορούσα να σας δείξω πόσο λαχταριστή είναι και από μέσα, αλλά τη χρειαζόμαστε μέχρι την Πρωτοχρονιά βλέπετε

Είναι εύκολη και δεν έχει πολύπλοκα μείγματα.

Πάρτε τη συνταγή και απολαύστε την είτε ως βασιλόπιτα είτε ως απλό κέικ.

Βασιλόπιτα του Βασιλιά

 

Προετοιμασία:30 λεπτά

Ψήσιμο:1 ώρα

Υλικά για 16 μερίδες

 

Για το κέικ

4 αυγά

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι μπέικιν

300 γρ.  Ζάχαρη

200 γρ. Φυτική  μαργαρίνη  βιτάμ

200 γρ. γιαούρτι

 

Για τη γέμιση

200 γρ. τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα

115γρ. Φουντούκια  σε πούδρα

4 κ.σ ζάχαρη καστανή

½ κ.γλ κανέλα σε πούδρα

 

Για την επικάλυψη

60 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. Φυτική μαργαρίνη βιτάμ

60 γρ. Καρύδια  ψιλοκομμένα

100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη

3 κ.σ καστανή ζάχαρη

½ κ.γλ κανέλα

 

Διαδικασία

Για την επικάλυψη: Λιώνουμε σε κατσαρολάκι τη φυτική  μαργαρίνη. Σε ένα μπολ ενώνουμε τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης και προσθέτουμε τη λιωμένη λιπαρή ουσία.  Ανακατεύουμε και σχηματίζουμε τρίμματα ζύμης. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το υπόλοιπο κέικ.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της γέμισης.

 

Για το κέικ: Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη φυτική μαργαρίνη λιωμένη αλλά κρύα . Ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι που το έχουμε ενώσει με το μπεικιν πάουντερ. Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύοντας με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

 

Αλείφουμε με λίγη φυτική μαργαρίνη μια φόρμα 26-28 εκ. διαμέτρου με αποσπώμενο πάτο. Ρίχνουμε το ένα τρίτο από τη ποσότητα του μίγματος για το κέικ. Πασπαλίζουμε  με τη μισή ποσότητα από το μίγμα για τη γέμιση. Συνεχίζουμε το δεύτερο 1/3 από το μίγμα για κέικ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα για γέμιση. Κάπου εδώ μπορούμε να βάλουμε και το φλουρί, τυλιγμένο σε λαδόκολλα. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα για κέικ. Πασπαλίζουμε με το μίγμα της επικάλυψης.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο.

vasilopita-tou-vasilia-e-mamagr

Καλή χρονιά σε όλους!!! 🙂

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή της συνταγής και των φωτογραφιών χωρίς άδεια)

Η σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

                Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

8 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON

You May Also Like