Το videoanimation για την ενδοοικογενειακή βία ενός Έλληνα φοιτητή που θα σας αφήσει άφωνους!

Η πτυχιακή εργασία ενός Έλληνα σπουδαστή κατάφερε να μας ανατριχιάσει από την κορυφή μέχρι τα νύχια! Πρόκειται για τον 30χρονο Άγγελο Ροδιτάκη, φοιτητή της σχολής ΑΚΤΟ, ο οποίος δημιούργησε ένα εκπληκτικό δίλεπτο video animation για την ενδοοικογενειακή βία. Η τεχνική και ο σχεδιασμός του είναι εξαιρετικά. Νομίζεις ότι βλέπεις επαγγελματική δουλειά της Pixar! Το περιεχόμενο του όμως μας άφησε άφωνες…

Στο video animation θα δείτε ένα παιδάκι που παίζει με τα παιχνίδια του στο δωμάτιο του. Κάποια στιγμή μπαίνει στο σπίτι ο πατέρας του ο οποίος είναι μεθυσμένος. Όταν το παιδάκι τον αντιλαμβάνεται προσπαθεί να προστατευτεί, γνωρίζοντας τι θα ακολουθήσει.

Προσέξτε ότι η επιρροή από τη βία που δέχεται, φαίνεται ακόμα και στον τρόπο που παίζει με τα παιχνίδια του, προσέξτε τον φόβο στα μάτια του τη στιγμή που ανοίγει την πόρτα και την αγωνία που έχει για να προστατευτεί…

 

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006 .

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης (ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής), διώκεται από το Νόμο.

Χιλιάδες παιδιά κακοποιούνται καθημερινά από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε όλοι μας αν γίνουμε αυτόπτες ή αυτήκοες μάρτυρες ενδοοικογενειακής βίας παιδιών, είναι ότι οφείλουμε να το καταγγείλουμε άμεσα στις αρχές. Να ξέρουμε ότι αν δεν βοηθήσουμε εμείς αυτά τα παιδιά δεν θα τα βοηθήσει κανείς. Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά θύματα δεν ζήτησαν ποτέ βοήθεια, ούτε μίλησαν ποτέ για αυτό που τους συνέβη, επομένως συνεχίζουν και κακοποιούνται με κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους!

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια)

 Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ κάτω γιατί εμείς θέλουμε να το διαβάσουμε και να κάνουμε κουβεντούλα!

Author

Γεια σου! Είμαι e-mama Λίζα, Θεσσαλονικιά από κούνια, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, λατρεύω οτιδήποτε κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους! (όπως πχ η σπανακόπιτα). Η ζωή μου κινείται γύρω από 2 μικρούς και πολύχρωμους σίφουνες, τον 6 ετών Mini Me (Θάνο) και τον 2 ετών Mini Me Junior (Φοίβο). Μαζί θα ενημερωθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα βγάλουμε από μέσα μας ότι μας βαραίνει! Θα με βρεις στα άρθρα και τις φωτογραφίες του e-mama.gr, στα social media, στην επικοινωνία! :)

Write A Comment