Τι κρύβεται πίσω από τη λυσσαλέα μάχη κατά του θηλασμού;

«Η διοίκηση Trump εμπόδισε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εγκρίνει ψήφισμα για την ενθάρρυνση του θηλασμού, προκειμένου να ενισχυθεί η βιομηχανία παιδικών τροφών αξίας 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι εξαιρετικά διεφθαρμένο, ανήθικο και επικίνδυνο.»

Αυτό έγραψε ένας χρήστης στο λογαριασμό του Trump στο Twitter.

Πέραν της άνευ ουσίας, χαζής θα έλεγα, διαμάχης των μαμάδων για το θηλασμό και τη φόρμουλα, υπάρχει ένα παιχνίδι δισεκατομμυρίων.  Όσο μερικές μαμάδες σκίζουν τα ιμάτια τους στα social media για το ποιες είναι καλύτερες μητέρες – όσες δε θηλάζουν ή όσες θηλάζουν; ο Τραμπ χορεύει και εμείς του χτυπάμε παλαμάκια.

Όσες δεν το μάθατε, η διοίκηση του Τραμπ ευθαρσώς πια δείχνει την εναντίωση του στους κανονισμούς του ΠΟΥ για το θηλασμό. Με απειλές εκβιασμούς και εμπορικά αντίποινα στις χώρες που τον στηρίζουν. Με επιθετικές πρακτικές προώθησης της φόρμουλα.  Ακόμη και με προτροπή των εταιριών φόρμουλας να αγνοήσουν τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και να ασκούν πιέσεις σε μητέρες και σε επαγγελματίες στον χώρο της υγείας, να επιλέξουν το γάλα σκόνης αντί του θηλασμού.

Τι συνέβη:

«Σύμφωνα με προσχέδιο ψηφίσματος τα κράτη-μέλη του Π.Ο.Υ καλούνταν με την ψήφο τους να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να θηλάζουν καθώς βάσει των ευρημάτων και των συμπερασμάτων σχετικών επιστημονικών ερευνών, τα οφέλη του θηλασμού είναι πολλαπλά και θωρακίζουν την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του βρέφους.

Όπως γράφουν οι New York Times, η αντίδραση της διοίκησης Τραμπ και της αμερικανικής αντιπροσωπείας ήταν λυσσαλέα, τη στιγμή μάλιστα που όλα τα άλλα κράτη-μέλη είχαν εκφραστεί θετικά.

Έτσι, ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις προκειμένου να αφαιρεθεί η φράση «προστατέψτε, προωθήστε και στηρίξετε τον θηλασμό» η οποία υπήρχε στο προσχέδιο και παράλληλα η Ουάσινγκτον αξιοποίησε πλήρως το δίκτυο των διπλωματών της για να «πείσει» τα κράτη-μέλη του Π.Ο.Υ να καταψηφίσουν.»  *Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η Elizabeth Sternken –ειδικός διατροφής βρεφών και παιδιών, βρισκόταν στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας του ΠΟΥ.

«Ναι, ήμασταν σοκαρισμένοι όσοι παρευρεθήκαμε εκεί. Ήταν τόσο φανερό, τόσο προφανές, τόσο απίστευτο. Δεν είχαμε δει ποτέ ξανά τόση επίθεση ενάντια σε κάτι τόσο φυσικό όπως ο θηλασμός»

Η φόρμουλα είναι μια βιομηχανία 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κάθε μαμά που υποστηρίζεται για να επιτύχει θηλασμό είναι… ένας πελάτης λιγότερο για αυτή τη βιομηχανία.

Επιστημονικές έρευνες δεκαετιών αποδεικνύουν ότι το μητρικό γάλα είναι η ιδανικότερη όλων, τροφή για τα βρέφη. Γιατί λοιπόν οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υπονομεύουν τις παγκόσμιες προσπάθειες για τη στήριξη του θηλασμού;

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Η.Π.Α δε δίνουν καθόλου άδεια μητρότητας στις εργαζόμενες μητέρες. Ναι, οι Η.Π.Α. Ναι, φυσικά και είναι πιο ξεκάθαρο πλέον το γιατί.

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα στην κατηγορία μας Θηλασμός”

Στο τέλος της ημέρας μένει αυτό:

Η διοίκηση Trump εμπόδισε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εγκρίνει ψήφισμα για την ενθάρρυνση του θηλασμού, προκειμένου να ενισχυθεί η βιομηχανία παιδικών τροφών αξίας 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι εξαιρετικά διεφθαρμένο, ανήθικο και επικίνδυνο.

 

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.