Τελευταίες μέρες εγκυμοσύνης χειμώνας VS καλοκαίρι

Το τέλος της εγκυμοσύνης έρχεται με μια μεγάλη κοιλιά, έντονη κινητικότητα του εμβρύου, να μη μπορείς να βολευτείς τα βράδια στον ύπνο (γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτήν την τεράστια φούσκα 🙂 ) και διάφορα άλλα.

Όσο να πεις είναι μια δύσκολη περίοδος.

Όμως μήπως η εποχή που βρίσκεσαι σε αυτή τη κατάσταση την κάνει κομματάκι … δυσκολότερη;

Ο Mini Me γεννήθηκε αρχές Μαΐου, οπότε μιλάμε για μια εγκυμοσύνη που μου φάνηκε σαν «καλοκαιρινές διακοπές» μπροστά σε αυτή που διανύω τώρα (έχω ΠΗΤ 28 Ιουλίου). Έτσι λοιπόν αν κανείς αναρωτιέται τι σημαίνει να είσαι πολύ έγκυος μέσα στο καλοκαίρι του έχω τις απαντήσεις!

Το να είσαι στο τέλος της εγκυμοσύνης σου μέσα στο καλοκαίρι σημαίνει (όπως το βιώνω εγώ):

#1. Καύσωνας και ζέστη: Η λέξη ζέστη αποκτάει άλλο νόημα στη ζωή σου και είσαι λες και βρίσκεσαι μόνιμα μέσα σε ένα φούρνο.  Ότι και αν χρειαστεί να κάνεις μέσα στην ημέρα εκτός σπιτιού (από το να πας τον μεγάλο στο σχολείο, μέχρι να πας για ψώνια) εξαρτάται από το πόση ζέστη θα έχει. Ας μη πούμε για τον ύπνο που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολος στο τέλος. Αν έχει και ζέστη τα βράδια, απλά δεν κοιμάσαι!

Τελευταίες μέρες εγκυμοσύνης χειμώνας vs καλοκαίρι 1-0. Σίγουρα Winter wins!

Τελευταίες μέρες εγκυμοσύνης χειμώνας VS καλοκαίρι

#2. Οι δουλειές του σπιτιού: Απλά δεν γίνονται. Είναι αδύνατον να γίνουν. Ότι πέφτει κάτω στο πάτωμα μένει κάτω στο πάτωμα. Ιδρώνεις και μόνο στη σκέψη να κάνεις μέσα στον καύσωνα όλες εκείνες τις μανούβρες για να το σηκώσεις! Συνδυασμός τεράστιας κοιλιάς με δουλειές του σπιτιού (ακόμη και τις πιο απλές) το κατακαλόκαιρο, δυστυχώς δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. Αν είσαι τυχερή και έχεις κάποιον να σε βοηθήσει, το σπίτι σου κάποιες μέρες θα είναι καθαρό και συμμαζεμένο. 🙂

Τελευταίες μέρες εγκυμοσύνης χειμώνας vs καλοκαίρι 2-0. Winter wins!

 

#3. Τα ρούχα, τα παπούτσια: Ποια ρούχα; Εδώ θέλεις να βγάλεις το δέρμα σου από τη ζέστη και είσαι αναγκασμένη να φοράς και ρούχα! Το φόρεμα δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση, δεδομένου ότι είσαι λες και φοράς αντίσκηνο (μη ξεχνάς μιλάμε για το τέλος της εγκυμοσύνης μέσα στο καλοκαίρι) και τα μπουτάκια σου τρίβονται τόσο πολύ πια που παθαίνεις.. έγκαυμα! Όσο για τα παπούτσια; Είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι τα άκρα σου πρήζονται, αλλά αν είσαι έγκυος γίνονται τούμπανο και δυσκολεύεσαι να βρεις ακόμη και σαγιονάρα που να σου κάνει.

Και αν στα κανονικά σου φοράς Νο 38 είσαι καλά. Αν φοράς όμως Νο 40 και δεν σου κάνει πια ούτε το 41 (όπως εγώ) τότε ψάχνεις παπούτσι άνετο, όμορφο, να χωράει στο πόδι σου και να μην είναι πέδιλο με κούμπωμα και χρειάζεται να σκύβεις για να το βάζεις. Guess what. Εγώ δεν το βρήκα ακόμη. Ενώ στη προηγούμενη εγκυμοσύνη την έβγαλα με αθλητικά μέχρι το τέλος που τα έβαζα με το βοηθητικό κόκκαλο. No problem!

Τελευταίες μέρες εγκυμοσύνης χειμώνας vs καλοκαίρι 3-0. Winter wins!

Τελευταίες μέρες εγκυμοσύνης χειμώνας VS καλοκαίρι

#4. Το πρήξιμο των άκρων: Και μιας και είπαμε για τα παπούτσια ας μιλήσουμε για το απαίσιο πρήξιμο στα άκρα, πόδια χέρια! Τα άκρα το καλοκαίρι πρήζονται έτσι κι αλλιώς, φαντάσου να είσαι και ΠΟΛΥ έγκυος. Μιλάμε για το απόλυτο πρήξιμο! Σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη σταμάτησαν να μου κάνουν και παπούτσια και δαχτυλίδια! Τα δάχτυλα των χεριών μου είναι σαν άσχημα λουκάνικα και τα πόδια μου δεν έχουν πια αστραγάλους, ενώ τα ποδοδαχτυλάκια ανήκουν σίγουρα στο ανθρωπάκι του Michelin! Αυτό είναι τελείως πρωτόγνωρο για εμένα, δεν μου συνέβη ούτε την τελευταία μέρα πριν γεννήσω τον Mini Me.

Τελευταίες μέρες εγκυμοσύνης χειμώνας vs καλοκαίρι 4-0. Winter wins!

 

#5. Να πρέπει να ακούς όλα εκείνα τα «Πωπω τρως όλη τη ζέστη τώρα, θα ταλαιπωρηθείς πάρα πολύ,  πόσο δύσκολο είναι, πως αντέχεις,  ακόμααααα; πες στη γυναικολόγο σου να γεννήσεις πιο νωρίς να μην έχει πολλές ζέστες, μη φοράς αυτό ή εκείνο – δε σκας;» και άλλα που σε κάνουν να βράζεις ακόμη περισσότερο στο ζουμί της καλοκαιρινής εγκυμοσύνης σου και να συγκρατιέσαι να μη δώσεις καμιά μπούφλα!

Τελευταίες μέρες εγκυμοσύνης χειμώνας vs καλοκαίρι 5-0. Winter wins!

when you

#6. Το χαμένο καλοκαίρι: Προσωπικά είναι η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου. Λατρεύω τον ήλιο, τη θάλασσα, τις διακοπές, τις καλοκαιρινές δραστηριότητες, όλα. Όταν γέννησα τον Mini Me αρχές Μαΐου, πήγαμε τις διακοπές μας κανονικά τον Αύγουστο όλοι μαζί. Τώρα βέβαια δεν στερούμαι τα μπάνια στη θάλασσα (αλήθεια ας μη μιλήσουμε για τη δυσκολία του να βρεις ένα μαγιό εγκυμοσύνης και την τιμή του) αλλά ακόμη και αυτά γίνονται με μεγάλη δυσκολία. Όμως μιας και θα γεννήσω τέλος Ιουλίου, αυτά θα αραιώσουν σύντομα και ο καυτός Αύγουστος  θα μας βρει μέσα στο σπίτι με το λεχούδι να προσπαθούμε να δροσιστούμε τόσο ώστε να μην επηρεάσει το ευαίσθητο πλασματάκι μας. Challenge καλοκαιρινής εγκυμοσύνης Νο 3672.

Τελευταίες μέρες εγκυμοσύνης χειμώνας vs καλοκαίρι 6-0. Winter wins!


Η εγκυμοσύνη είναι κάτι που βιώνει διαφορετικά κάθε γυναίκα. Ακόμη και η δεύτερη εγκυμοσύνη έχει μεγάλες διαφορές από την πρώτη (το κατάλαβα για τα καλά!). Κάποιες γυναίκες προτιμούν την καλοκαιρινή εγκυμοσύνη κάποιες όχι. Εγώ ανήκω σε αυτές που ζορίστηκα πολύ με αυτό, οπότε θα προτιμούσα σίγουρα οι τελευταίες μέρες εγκυμοσύνης να είναι οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου εκτός από το καλοκαίρι.

Όμως όταν γίνεσαι μαμά δεν έχουν μεγάλη σημασία όλα αυτά. Είναι κάτι ακόμη που πρέπει να περάσεις για χάρη του παιδιού σου και που το καταφέρνεις παρά τις δυσκολίες. Είναι κάτι που θα συζητάς μετά από χρόνια και δε θα σου φαίνεται πια τόσο δύσκολο. Γιατί εκείνο το καλοκαίρι σου έφερε κοντά σου το μονάκριβο μωρό σου. Και αυτό είναι που σε νοιάζει. 🙂

Αλήθεια εσείς τι πιστεύετε γι αυτό; Κερδίζει το καλοκαίρι ή ο χειμώνας;

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

 

10 Σχόλια

 1. Υπομονή, υπομονή και ψυχραιμία! Θα περάσει ο καιρός και θα κρατάς στην αγκαλιά σου το μωρό σου κι όλα θα μοιάζουν μακρινό παρελθόν! Με το καλό…

  • Ααααχ υπομονή, δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο. Όλη την ώρα σκέφτομαι πως θα έρθει το καινούργιο ανθρωπάκι και ανυπομονώ για όλους τους λόγους! Σε αυτή την εγκυμοσσύνη πραγματικά εκτιμώ όταν μου λένε “Καλή λευτεριά!” 🙂

 2. Ελένη Κυριμλίδου Reply

  Είναι σαν να το έγραψα εγώ! Λέξη προς λέξη! Με τη διαφορά ότι είναι το πρώτο μου παιδάκι! Η δική μου ΠΗΤ είναι 29/07! Κουράγιο μας!τ

  • Κοντά κοντά δηλαδή! Με το καλό λοιπόν να έρθουν τα μικρά μας και να ταλαιπωρηθούμε όσο γίνεται λιγότερο (αν και τώρα που γράφω είμαι ξύπνια γιατί πολύ απλά η ζέστη δεν με αφήνει να κοιμηθώ, όπως και κάθε βράδυ! Ουφ! Θα σκάσω! 🙂 )

 3. Αααααχχχχχχχχχ!Καταλαβαινω απολυτα και συμπασχω!Ειμαι στη δευτερη κυηση και εχω ΠΗΤ 3 Αυγουστου.Στην κορη μου ειχα 5 Αυγουστου αλλα γεννηθηκε 1.Μυαλο δεν βαλαμε!Αλλα ετσι ειναι αυτα δεν τα παραγγελνεις!Κουραγιο σε ολες τις εγκυουλες!

 4. Είναι και το συγκεκριμένο καλοκαίρι πάρα πολύ ζεστό.. να γράψω υπομονή; δεν θα γράψω κάνεις έτσι κ αλλιώς .. θα σου πω να περάσει ο καιρός πολύ γρήγορα μέχρι να πάρεις αγκαλιά το μωράκι σου !!! Με το καλό !!!

 5. Από χειμώνα δεν έχω εμπειρία, καλοκαίρι και άνοιξη ήταν και οι δικές μου. Είναι δύσκολο με τη ζέστη φυσικά, αλλά πάντα η προσμονή είναι τόσο γλυκιά που ξεχνάς τα πάντα. Με το καλό Λίζα!!!!

 6. γιαννα Reply

  ποσο νιωθω ολα αυτα!!!απο μερα σε μερα περιμενω το μωρο.
  εχει δυσκολιες αλλα μαρεσει πολυ που ειναι καλοκαιρι,ειναι η αγαπημενη μου εποχη.

 7. Χρυσταλλα Reply

  Γεια σας μανούλες. Εγώ γέννησα το καλοκαίρι 2017, Ιούλιο. Δεν το αλλάζω όσες δυσκολίες και να έχει.. πιστεύω είναι καλύτερα σε αντίθεση με το κρύο του χειμώνα..

 8. Γέννησα 27/7/15 όποτε σε καταλαβαίνω απόλυτα δεν υπάρχει χειρότερο να είσαι καλοκαιριάτικα έγκυος …

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.