Έκαναν έξωση σε οικογένεια γιατί το αυτιστικό παιδί τους ενοχλεί τη γειτονιά

Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που πρέπει να το διαβάσεις και δεύτερη φορά. Για να δεις αν κατάλαβες σωστά. Σωστά κατάλαβες.

Ο Evangelos Evangelou, ο πατέρας της οικογένειας, έκανε ένα ποστ στο facebook που συγκλονίζει:

Επιτέλους και μια νότα αλλαγής στη ζωή μας! Ορισμένοι κάτοικοι του χωριού Πηγαδίων Ξάνθης κατάφεραν το ακατόρθωτο! Πέτυχαν να πείσουν τους ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας που μισθώνει η οικογένειά μου, να μας ζητήσουν να φύγουμε. Γιατί έχουμε παιδί με αυτισμό και ενοχλεί τη γειτονιά! Συγχαίρω θερμά όλους όσους έχουν εμπλακεί σε αυτές τις ενέργειες! Μπράβο σας!!!

Το ποστ προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και διαδόθηκε γρήγορα με χιλιάδες κοινοποιήσεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απάντηση από την άλλη μεριά. Δε θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει αυτός ο κόσμος και αυτή η κοινωνία. Αν έκαναν έξωση σε οικογένεια για έναν τέτοιο λόγο, τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε;

Εν έτει 2020 ο αυτισμός θεωρείται «ενοχλητικός» για κάποιους ανθρώπους.

Ίσως θα έπρεπε αυτή η κοινωνία αντί να αφορίζει το διαφορετικό, να μάθει περισσότερα πράγματα για αυτό. Να μάθει περισσότερα πράγματα για το αυτιστικό παιδί και για τους γονείς του. Για τη ζωή τους. Για το πως παλεύουν και πόσο δύσκολο είναι. Για το πόσο απαράδεκτο και απάνθρωπο είναι να τους φέρνουν περισσότερα εμπόδια στη ζωή τους.

Διαβάστε το άρθρο -> Είμαι μαμά αυτιστικού παιδιού και δε θέλω να μου πεις τίποτα από όλα αυτά

Δεν είναι κάτι χαριτωμένο, δεν είναι κάτι εύκολο, δεν είναι κάτι πάνω στο οποίο μπορεί να έχει ο καθένας γνώμη.

Διαβάστε το άρθρο -> Το ταξίδι της Μαρίας – Το βίντεο που μας συστήνει τον αυτισμό

«Η Μαρία από την πρώτη στιγμή ήταν η χαρά του σπιτιού μας, αλλά δε μας πήρε πολύ να καταλάβουμε ότι κάτι συνέβαινε.

Δε φαινόταν να συνειδητοποιεί τι συμβαίνει γύρω της.

Δε φαινόταν να μας ακούει και δεν ανταποκρινόταν στις αγκαλιές μας.

Διαβάστε το άρθρο -> “Έχεις πολύ όμορφη φωνή. Θα περιμένω να την ξανακούσω, όταν είσαι έτοιμος.”

…Με έπιασε τρέμουλο, πίστεψα ότι θα μου πει «σ’ αγαπώ μαμά» (δεν το χε πει ως τότε) και ορκίζομαι ότι ακούγονταν ήδη οι ρωγμές στην πανοπλία μου ..

και εκείνος είπε ψιθυριστά… «σα-λα-μι».

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.