Πώς να εξασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας είναι ασφαλή στο internet

game of 72

Πώς να εξασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας είναι ασφαλή στο internet

Είναι δεδομένο ότι οι περισσότεροι γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο αφού αυτό επιτάσσει και η εποχή μας. Και ενώ το internet από μόνο του δεν είναι καθόλου κακό (και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν γονείς και παιδιά), αντιθέτως, είναι πολύ χρήσιμο και μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά πράγματα, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι μέσα σε αυτό. Δυστυχώς οι περισσότεροι γονείς δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν την ασφαλή περιήγησή των παιδιών τους στο Internet. Υπάρχουν μερικά πράγματα όμως που μπορούν να μας βοηθήσουν για να είναι ασφαλή τα παιδιά μας στο διαδίκτυο και προτείνονται από το κέντρο ασφάλειας και προστασίας της Microsoft.

Έτσι λοιπόν:

Προτού επιτρέψετε στο παιδί σας να χρησιμοποιήσει το Internet χωρίς επίβλεψη, φροντίστε να καθορίσετε ένα σύνολο κανόνων με το οποίο θα είστε όλοι σύμφωνοι. Εάν δεν είστε σίγουροι από που πρέπει να αρχίσετε, εδώ θα βρείτε μερικές ιδέες σχετικά με όσα πρέπει να συζητήσετε με τα παιδιά σας, ώστε να τα μάθετε να χρησιμοποιούν το Internet με ασφάλεια.

 

Καταρχήν:

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας ακολουθούν τα όρια ηλικίας των sites.

Η συνιστώμενη ηλικία για την εγγραφή σε ιστοσελίδες social media είναι συνήθως 13 και άνω. Αν τα παιδιά σας είναι κάτω από τη συνιστώμενη ηλικία, μην τα αφήνετε να τις επισκέπτονται. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν μπορεί να βασίζεστε στους ελέγχους τις ιστοσελίδας για να εμποδίσει το παιδί σας να εγγραφεί.

 

Προειδοποιήστε το παιδί σας για την έκφραση συναισθημάτων σε ξένους.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν ιστοσελίδες social media για να γράψουν τα νέα τους που συχνά εκφράζουν έντονα συναισθήματα. Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι πολλά μπορεί τα διαβάσει οποιοσδήποτε που έχει πρόσβαση στο Internet και cyber-κυνηγοί συχνά αναζητούν συναισθηματικά ευάλωτα παιδιά.

 

Εξηγήστε τους ότι οι φωτογραφίες που ανεβάζουν μπορεί να γίνουν επικίνδυνες.

Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι οι φωτογραφίες μπορούν να αποκαλύψουν πολλές προσωπικές πληροφορίες. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μην βάζουν φωτογραφίες δικές τους ή των φίλων τους με σαφώς αναγνωρίσιμα στοιχεία, όπως οδικά σήματα, πινακίδες αυτοκινήτων, ή όνομα σχολείου.

 

Θέστε τους δικό σας κανόνες για την χρήση του Internet.

Από τη στιγμή που τα παιδιά σας αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, είναι μια καλή ιδέα να δημιουργήσετε μια λίστα με κανόνες για τη χρήση του Διαδικτύου που όλοι συμφωνούν. Οι κανόνες αυτοί θα πρέπει να περιλαμβάνουν το αν τα παιδιά σας μπορούν να χρησιμοποιούν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και πώς μπορούν να τις χρησιμοποιούν. οι παγίδες του διαδικτύου για τα παιδιά

10 πράγματα για να χρησιμοποιούν τα παιδιά το Internet με ασφάλεια

#1. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να μοιράζονται τις εμπειρίες τους στο Internet μαζί σας. Απολαύστε το Internet, μαζί με τα παιδιά σας.

#2. Μάθετε στα παιδιά σας να εμπιστεύονται το ένστικτό τους. Εάν νοιώθουν άβολα με οτιδήποτε στο Internet, θα πρέπει να σας το πουν.

#3. Εάν τα παιδιά σας επισκέπτονται δωμάτια συνομιλίας, χρησιμοποιούν προγράμματα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων (IM), διαδικτυακά παιχνίδια ή άλλες δραστηριότητες στο Internet που απαιτούν όνομα σύνδεσης για την αναγνώρισή τους, βοηθήστε το παιδί σας να επιλέξει το όνομα σύνδεσης και βεβαιωθείτε ότι δεν θα περιέχει προσωπικά δεδομένα του παιδιού σας.

#4. Επιμείνετε ώστε τα παιδιά σας να μην δίνουν ποτέ τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλες προσωπικές πληροφορίες, όπως πού πηγαίνουν σχολείο ή πού τους αρέσει να παίζουν.

#5. Μάθετε τα παιδιά σας πως η διαφορά μεταξύ καλού και κακού είναι η ίδια στο Internet όπως και στον πραγματικό κόσμο.

#6. Δείξτε στα παιδιά σας πώς να σέβονται τους υπόλοιπους χρήστες του Internet. Φροντίστε να κατανοήσουν πως οι κανόνες καλής συμπεριφοράς δεν αλλάζουν μόνο και μόνο επειδή βρίσκονται στον υπολογιστή.

#7. Επιμείνετε ώστε τα παιδιά σας να σέβονται την ιδιοκτησία των άλλων στο Internet. Εξηγήστε τους ότι η δημιουργία παράνομων αντιγράφων της πνευματικής εργασίας άλλων -μουσική, βιντεοπαιχνίδια και άλλα προγράμματα- ισοδυναμεί με την κλοπή από ένα κατάστημα.

#8. Πείτε στα παιδιά σας πως ποτέ δεν θα πρέπει να συναντούν διαδικτυακούς φίλους κατά πρόσωπο. Εξηγήστε ότι οι διαδικτυακοί φίλοι μπορεί να μην είναι αυτό που υποστηρίζουν πως είναι.

#9. Μάθετε στα παιδιά σας πως ό,τι διαβάζουν ή βλέπουν στο Internet δεν είναι πάντοτε αλήθεια. Ενθαρρύνετέ τα να σας ρωτούν εάν έχουν αμφιβολίες.

#10. Ελέγξτε τη δραστηριότητα του παιδιού σας στο Internet χρησιμοποιώντας προηγμένο λογισμικό Internet. Ο γονικός έλεγχος μπορεί να σας βοηθήσει να φιλτράρετε το επικίνδυνο περιεχόμενο, να καταγράφετε τις τοποθεσίες που επισκέπτεται το παιδί σας και να μάθετε τι κάνουν εκεί.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Comment

  1. Internet ναι αλλά με μέτρο!! ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες! βρείτε εναλλακτικές λύσεις για να απασχολήσετε το παιδί σας!! Τί λέτε για κατασκήνωση? κάνει καλό στο παιδί σας και πλεόν μπρορεί και να μην σας κοστισει ακριβά!! Δειτε στο http://www.pelk.gr/ προγράμματα δωρεάν κατασκήνωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON

You May Also Like