ΕΟΦ: Ανάκληση βρεφικού γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ NOULAC

Μια παρτίδα γάλακτος δεύτερης βρεφικής ηλικίας ΝΟΥΝΟΥ NOULAC αποσύρεται προληπτικά, για λόγους προστασίας δημόσιας υγείας. Είναι μια είδηση που δεν θα ήθελα να ακούσω, γιατί όταν έχουμε να κάνουμε με τροφή βρεφών τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και η ευθύνη μεγαλύτερη.

Αυτή είναι η απόφαση του ΕΟΦ που εστάλη στη Friesland Campina Hellas A.E.B.E. σχετικά με την ανάκληση του γάλακτος

 

Θέμα: Ανάκληση της παρτίδας Β34706 ΗΗ LL ΒΝ (πολυσυσκευασίες) του βρεφικού γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ NOULAC

Διακίνηση: Friesland Campina Hellas A.E.B.E.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

Έχοντας υπόψη:

1. Το άρθρο 6, παρ.ΙΙ του Ν. 1316/83 (ΦΕΚ 3 Α΄) «Ίδρυση, οργάνωση και αρμοδιότητες του Ε.Ο.Φ.», όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 25 του Ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Β΄)

2. Tις διατάξεις της ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/29.04.2013

3. Την υπ΄αριθμ. 13170/30.01.2014 ενημέρωση της εταιρείας FrieslandCampina Hellas

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Την ανάκληση της παρτίδας Β34706 ΗΗLLΒΝ (πολυσυσκευασίες) του βρεφικού γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ NOULAC από τον 6ο μήνα, με ημερομηνία λήξης 10/2014, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας πιθανής απόκλισης από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.

 

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της Friesland Campina Hellas, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με όλα τα σημεία πώλησης του προϊόντος προκειμένου αυτό να αποσυρθεί από την αγορά.

 

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΕΟΦ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ

 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.