Το επικίνδυνο παιχνίδι «Εξαφανίσου για 72 ώρες»

Το επικίνδυνο παιχνίδι «Εξαφανίσου για 72 ώρες»

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν πολλά κείμενα στο ίντερνετ που μιλάνε για ένα «παιχνίδι» που κάνει το γύρο της Ευρώπης με τίτλο «Εξαφανίσου για 72 ώρες» ή «Game of 72». Στην πραγματικότητα είναι ένα παιχνίδι στο διαδίκτυο με άγνωστους διαχειριστές, όπου προτρέπουν παιδιά και έφηβους να εξαφανιστούν από το σπίτι τους και να μη δώσουν σημεία ζωής στους δικούς τους ανθρώπους για 12, 24 ή 72 ώρες.

Ο εμπνευστής του νέου επικίνδυνου παιχνιδιού που διακινείται από στόμα σε στόμα και από «inbox» σε «inbox» παραμένει άγνωστος, ενώ βασική προϋπόθεση για να λάβει ο ανήλικος μέρος στο παιχνίδι, με άγνωστο ακόμα έπαθλο, είναι η άκρα μυστικότητα συμμετοχής και ενεργειών που ορίζεται από τους διαχειριστές του παιχνιδιού.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος εξετάζει το ενδεχόμενο να έχουν πάρει μέρος 2 ανήλικοι από την Αττική, μια 15χρονη και ένας 17χρονος, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν και χωρίς να υπάρχει κανένας εμφανής λόγος. Τελικά η αστυνομία εξετάζοντας τα προφίλ τους στο facebook κατάφεραν να εντοπίσουν τα παιδιά.

game of 72Πρόσφατα είχε σημάνει συναγερμός στη Γαλλία από την εξαφάνιση 13χρονης που εξαφανίστηκε για τρεις μέρες, η οποία επέστρεψε ευτυχώς καλά σπίτι της. Σύμφωνα με την Mirror, από αυτή την περίπτωση έγινε γνωστό το επικίνδυνο παιχνίδι.
Οι αρχές ωστόσο είπαν ότι η μικρή δεν έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για το που ήταν ή να δώσει ονόματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην υπόθεση. Kάποιοι λένε ότι το παιχνίδι αυτό είναι δική της επινόηση και δεν υπάρχει λόγος ανυσηχίας αφού δεν υπάρχει τέτοιο παιχνίδι.

«Η εξαφάνιση δεν είναι παιχνίδι». Ο πρόεδρος της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε για το συγκεκριμένο «παιχνίδι» και επεσήμανε την ανησυχία του για τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει και τις συνέπειες.

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν τα στοιχεία της αστυνομίας καθώς δείχνουν ότι κάθε ημέρα καταγράφεται και μια εξαφάνιση ανηλίκου στην Ελλάδα. Το 2014 υπήρξαν 369 εξαφανίσεις ανηλίκων, ενώ μόνο το πρώτο 5μηνο του 2015 οι εξαφανίσεις είναι 126.

Όπως και να έχει, είτε είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για αυτό το «παιχνίδι» είτε όχι, ας έχουμε εμείς οι γονείς όλη την προσοχή μας στα παιδιά μας και πολύ καλό έλεγχο στο τι κάνουν στο διαδίκτυο γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο αν δεν χρησιμοποιείται σωστά.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON

You May Also Like