Μαμά δε γίνεσαι τη μέρα που γεννάς. Μαμά γίνεσαι μέρα με τη μέρα.

Το κείμενο προέρχεται από το instagram του @spiritysol.

Η Cate Atkinson, (στην οποία ανήκει και η εικονογράφηση) μιλάει για τις πρώτες μέρες μητρότητας.

Εκείνες που συχνά βλέπουμε στα μέσα ψευδώς ως ανεξάντλητη πηγή κάθε ευτυχίας.

Όμως κανείς δε μιλάει για τα συναισθήματα που δημιουργούνται στις περισσότερες γυναίκες.

Και συχνά οι νέες μητέρες πανικοβάλλονται μέσα σε μια νέα συνθήκη που δεν περίμεναν.

Με την επιλόχειο κατάθλιψη μερικές φορές να παραμονεύει. Οι πρώτες μέρες μητρότητας μπορεί να σε σοκάρουν. Να ανακατέψουν όλα όσα ήξερες μέχρι σήμερα ή περίμενες. Μπορεί να νιώσεις περίεργα. Μην ανησυχείς. Είναι οκ. Γιατί…


«Θα υπάρξουν μέρες που θα πρέπει να αντέχεις κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε ανάσα. Θα υπάρχουν μέρες που θα αισθάνεσαι να πνίγεσαι. Από την απίστευτα τεράστια, συντριπτική αγάπη, την ακατανίκητη ευθύνη, τις συγκλονιστικές αλλαγές. Τις οποίες ούτε φαντάστηκες, ούτε μπορούσες να προετοιμαστείς για αυτές.Θα υπάρξουν μέρες που το μεγαλύτερό σου κατόρθωμα θα είναι να αδειάσεις τον κάδο με τις πάνες. Μέρες που θα είσαι ακόμα με το μπουρνούζι, στις 3 το πρωί. Και δε θα μπορείς να θυμηθείς αν έχεις φάει. Ή τι μέρα είναι. Και θα βρίσκεις φλιτζάνια ξεχασμένα σε κάθε τραπέζι του σπιτιού.


Θα υπάρξουν μέρες που θα μπορείς να μετράς τις ώρες που κοιμήθηκες στα δάχτυλα του ενός χεριού σου.

Μέρες που το σώμα σου θα πονάει και τα μάτια σου θα καίνε από την εξάντληση. Και θα νιώθεις τόσο ευάλωτη που θα σου προκαλεί πόνο.Θα υπάρξουν μέρες που θα θέλεις να τρέξεις να κρυφτείς. Επειδή θα αισθάνεσαι πως ο ρόλος της μαμάς είναι πολύ απαιτητικός και δεν ξέρεις πια αν μπορείς να ανταποκριθείς. Μέρες που θα αναρωτιέσαι. Πως στο καλό θα δείξεις σε αυτό το μικρό ανθρωπάκι το δρόμο του; Όταν φαίνεται ότι δεν έχεις βρει ακόμη τον δικό σου.


Αλλά οι μέρες – οι τόσο, τόσο δύσκολες – θα τελειώσουν κάποια στιγμή. Ακόμη και αν πρέπει να μετράς αντίστροφα τις ώρες για να τις περάσεις. Λίγο λίγο, θα βρεις τα πατήματά σου. Το μωρό σου μαθαίνει και μεγαλώνει καθημερινά, ακριβώς το ίδιο κάνεις κι εσύ μανούλα.Και σύντομα, ο τίτλος της «μαμάς» θα σου είναι τόσο εύηχος στα αυτιά σου. Θα ξεχάσεις πώς ένιωθες προτού γνωρίσεις αυτήν την αγάπη. Προτού αυτή η αγάπη σε μεταμορφώσει σε μαμά…»

Γιατί τελικά… Μαμά δε γίνεσαι τη μέρα που γεννάς. Μαμά γίνεσαι μέρα με τη μέρα.Επιμέλεια κειμένου – Ελεύθερη μετάφραση: Λίζα 

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.