Η πανέξυπνη ιδέα για να ηρεμεί το μικρό σας πριν το σχολείο

Αν το μικρό σου κλαίει και βιώνει άγχος αποχωρισμού όταν έρχεται η ώρα να πάει παιδικό σταθμό ή σχολείο, αυτό θα το χρειαστείς!

Η Louise Mallett έκανε ένα post στο facebook.

Σε αυτό εξηγούσε τι βοήθησε εκείνη και τον τετράχρονο γιο της:

«Ο μικρός μου ήταν πολύ ανήσυχος από την πρώτη μέρα στο σχολείο. Δεν ήθελε να με αποχωριστεί με τίποτα! Όταν τον έπαιρνα από εκεί μου έλεγε ότι του έλειπα πολύ μέσα στην ημέρα. Έτσι μου ήρθε η ιδέα για να ηρεμεί με το «κουμπί αγκαλιάς». Ζωγράφισα μια καρδιά στο δικό του χέρι και μια στο δικό μου. Του είπα ότι κάθε φορά που θα πατάμε την καρδούλα αυτήν, θα στέλνουμε μια αγκαλιά ο ένας στον άλλον.

Η πανέξυπνη ιδέα για να ηρεμεί το μικρό σας πριν το σχολείο

Μάλιστα του έφτιαξα και μια εφεδρική καρδούλα στον ώμο σε περίπτωση που σβηστεί από το χεράκι του. Σημαντικό! Πηγαίνοντας στο σχολείο «φορτίζουμε» τα κουμπιά αγκαλιάς κρατώντας σφιχτά τα χέρια μας. Και τελικά το κουμπί αγκαλιάς δούλεψε άψογα. Όταν πήγα να τον πάρω από το σχολείο τον ρώτησα αν έλαβε τις αγκαλιές που του έστειλα. Και μου είπε χαρούμενος ότι τις έλαβε!»

Δεν είναι υπέροχη ιδέα;

Μάλιστα κορίτσια από την ομάδα μας, έδωσαν και άλλες υπέροχες ιδέες!

❤Εύα: Κάτι παρόμοιο κάναμε εμείς πέρσι που ήταν η πρώτη μας σχολική χρονιά. Του έδινα «μαγικά» φιλάκια της μαμάς στις παλάμες που δεν φεύγουν με τίποτα, ούτε με το πλύσιμο! Και όταν του έλειπα μπορούσε να τα ακουμπήσει στα μαγουλάκια του.❤Γιούλη: Για εμάς υπάρχουν «τα δυνατά φιλιά». Έχουν δύναμη για να τα χρησιμοποιήσει ότι και αν συμβεί όταν δεν είναι η μαμά μαζί. Είτε στο σχολείο, είτε σε κάποια δραστηριότητα.

❤Γιώτα: Εμάς ήταν το «κουμπί θάρρους». Όταν φοβόταν ή είχε να αντιμετωπίσει νέες καταστάσεις, το πατούσε για να του μεταφέρω θετική ενέργεια και θάρρος.

Αν χρησιμοποιείτε με το μικρό σου κάποια τέτοια μαγική ιδέα, θα θέλαμε να τη μοιραστείς μαζί μας!

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο για να το δουν και άλλοι! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

2 Σχόλια

  1. Φορούσα ένα κολιέ μάτι με το οποίο τον “εβλεπα” και ζωγράφισε ένα μάτι σε χαρτί στον παιδικό και με έβλεπε κι εκείνος όταν αισθανόταν άσχημα.

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.