Τα πιο εύκολα, γρήγορα, θεϊκά ρολά κανέλας

Ρολά κανέλας – Η πιο απίστευτη συνταγή και η γρήγορη εκδοχή.

Τα ρολάκια κανέλας τα αγαπώ και τα λατρεύω! Μπορώ να τα τρώω κάθε μέρα αν επιτρεπόταν! Σας έχω λοιπόν 2 εκδοχές του αγαπημένου μου γλυκού. Μια γρήγορη που γίνεται σε χρόνο dt και μια θεϊκή που αλήθεια σας λέω, δεν περιγράφεται με λόγια γιατί δεν υπάρχουν λόγια για τη γεύση τους!

Ας πούμε πρώτα την γρήγορη και εύκολη εκδοχή!

 

Υλικά

1 ρολό σφολιάτας (εγώ παίρνω σφολιάτα alfa και νομίζω ότι έχει διαφορά από τις άλλες)

4 κουταλιές ζάχαρη και πασπάλισμα κανέλας όσο θέλετε.

Λίγο γάλα

Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας, το περνάτε με το πινέλο με λίγο γάλα και πασπαλίζετε ζάχαρη και κανέλλα. Αυτό ήταν! Το κάνετε ρολό, το κόβετε σε κομμάτια τα απλώνετε στο ταψί, τα περνάτε με λίγο γάλα από πάνω και μέσα στο φούρνο στους 220ο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. (μη ξεχάσετε να βάλετε λαδόκολλα στο ταψί)

Δεν υπάρχει πιο γρήγορο και εύκολο! Τα καταβροχθίζουμε με μανία οικογενειακώς!!! 🙂

 

Η θεϊκή συνταγή.

Και πάμε τώρα στην συνταγή της κόλασης και της αμαρτίας. Ίσως έχετε καταλάβει ότι δύσκολα να μου αρέσει γλυκό αν δεν έχει σοκολάτα. Έστω και λίγη. Αυτά τα ρολάκια κανέλας κατέρριψαν όλη μου τη θεωρία περί τούτου!!! Συγκαταλέγονται άξια στην κορυφή των προτιμήσεών μου! Αυτή η συνταγή είναι πιο βαριά, με περισσότερες θερμίδες (τι περισσότερες δηλαδή, είναι μια βόμβα θερμίδων) αλλά αξίζει να τη δοκιμάσετε αν σας αρέσουν τα καλά γλυκά.

 

Υλικά

1 ρολό σφολιάτας (και εδώ θα σας προτείνω alfa)

½ κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

¼ κούπας καστανή ζάχαρη

¼ κούπας άσπρη ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλλα.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο .

Λιώνουμε 4 κουταλιές βούτυρο σε ένα πυρεξάκι όπως αυτό της φωτογραφίας. (Αυτό είναι που θα μπει στο φούρνο). Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

τα πιο εύκολα και γρήγορα ρολά κανέλας 3

τα πιο εύκολα και γρήγορα ρολά κανέλας 4

Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας και απλώστε πάνω του το υπόλοιπο βούτυρο που έμεινε. Ανακατέψτε την άσπρη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίστε πάνω στο φύλλο σφολιάτας.

τα πιο εύκολα και γρήγορα ρολά κανέλας 5

Κάντε ρολό το φύλλο και κόψτε το σε κομμάτια. Συνήθως βγαίνουν περίπου 8-10 ρολά κανέλας.

τα πιο εύκολα και γρήγορα ρολά κανέλας 6

Βάλτε τα μέσα στο πυρεξάκι και αν έχει μείνει ζάχαρη-κανέλα, πασπαλίστε την πάνω τους.

τα πιο εύκολα και γρήγορα ρολά κανέλας 8

Ψήνουμε στους 220 για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

τα πιο εύκολα και γρήγορα ρολά κανέλας 9

τα πιο εύκολα και γρήγορα ρολά κανέλας 10

τα πιο εύκολα και γρήγορα ρολά κανέλας 11

τα πιο εύκολα και γρήγορα ρολά κανέλας 2

Τώρα να σας αποτελειώσω;

Θέλετε να βάλτε από πάνω γλάσο βανίλιας; Μη με χαστουκίσετε σας παρακαλώ, το ξέρω ότι σας σκοτώνω, αλλά είναι η αποθέωση!!!

 

Υλικά για το γλάσο βανίλιας

1 κούπα άχνη ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

1 βανίλια

Με ένα πιρούνι ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να γίνουν απαλό και λείο γλάσο.

Περιχύστε στο ρολό και αφεθείτε…

τα πιο εύκολα και γρήγορα ρολά κανέλας 1Μια συμβουλή. Μη μείνετε μαζί τους για πάνω από μισή ώρα. Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να μη μείνει τίποτα στο πιάτο!!! Είναι επικίνδυνα σας λέω!!! 🙂

τα πιο εύκολα και γρήγορα ρολά κανέλας 12

 

Καλή όρεξη!!!

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για περισσότερες γλυκοσυνταγές και για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ κάτω γιατί εμείς θέλουμε να το διαβάσουμε και να κάνουμε κουβεντούλα!

Author

Γεια σου! Είμαι e-mama Λίζα, Θεσσαλονικιά από κούνια, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, λατρεύω οτιδήποτε κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους! Η ζωή μου κινείται γύρω από 2 μικρούς και πολύχρωμους σίφουνες! Μαζί θα ενημερωθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα βγάλουμε από μέσα μας ότι μας βαραίνει!

11 Σχόλια

  1. Γιωτα Καρα Reply

    Nα σαs αποτελειωσω & να φαω ολα τα χαστουκια εγω???? βαλτε & σταφιδεs !!! μιαμ μιαμ <3
    αααα ξεχασα να πω Καλη Χρονια σ' ολουs !!! <3

    • χαχαχαχα είμαι και σε δίαιτα τώρα, άστα να πάνε! Θα σκέφτομαι ρολά και με σταφίδες και θα αυτοχαστουκίζομαι μόνη μου!!! Όμως θα το δοκιμάσω σίγουρα!!! 🙂 Καλή χρονιά με υγεία!!! 🙂

    • Να μη βρεις ζαχαροπλαστείο Μαρία μου!! Να τα φτιάξεις, είναι πανεύκολα!

  2. ειρηνη Reply

    Γεια σας, στην δευτερη συνταγη ποτε βαζουμε την καστανη ζαχαρη

    • Ειρήνη ακριβώς κάτω από τα υλικά περιγράφω την διαδικασία για το μείγμα του βουτύρου με την καστανή ζάχαρη. Αυτό το μείγμα θα παραμείνει στον πάτο από το πυρεξάκι που θα τοποθετήσεις τα ρολά κανέλας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες 🙂

  3. Τέλεια συνταγή και πραγματικά πολύ εύκολη… Επειδή τα ρολακια θα τα μεταφέρω σε κουτί ζαχαροπλαστειου, για να τς παω σε μια επισκεψη, μπορεί να γίνει η δεύτερη εκδοχή? ( δηλαδή τα βγάλω από το πυρεξ που θα τα ετοιμάσω και να τα μεταφέρω στο κουτί ή δεν θα βγει καλό)? Επισης αν γινουν από την προηγούμενη υπάρχει θέμα???

    • Βιβή μου, μπορείς να τα κάνεις και από την προηγούμενη μέρα ναι. Και να τα μεταφέρεις θα μπορέσεις μια χαρά, απλά άστα όλο το βράδυ στο πυρέξ να τραβήξουν όσο περισσότερο από το μείγμα ζάχαρης και βουτύρου που τους δίνει εκπληκτική γεύση! 🙂

  4. Ευγενια Reply

    Μπορω να τα κανω και με φυλλο κρουστας?

    • Πιθανόν Ευγενία, αν και δεν το έχω δοκιμάσει. Φυσικά η υφή και η γεύση θα βγουν διαφορετικές.

Write A Comment