Όσο περισσότερο αγκαλιάζεις το μωρό σου τόσο πιο έξυπνο θα γίνει

Αν είχα ένα δεκαράκι από τότε που έγινα μητέρα, για κάθε φορά που άκουσα το «Μην το παίρνεις αγκαλιά, θα κακομάθει», θα ήμουν σίγουρα πλούσια τώρα!

Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν τα τελευταία χρόνια το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει επαφή του μωρού με τους γονείς.

Ειδικότερα την πρώτη περίοδο της ζωής του.

Αυτό ίσως δεν χρειάζεται έρευνα για να το διαπιστώσει κανείς.

Είναι αυταπόδεικτο. Όμως διαπιστώνω ότι υπάρχουν αρκετοί γονείς ακόμη και σήμερα που μπερδεύονται. Δυσκολεύονται να αποφασίσουν αν η αγκαλιά είναι τελικά καλή ή θα “κακομάθει” το παιδί. 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, η επιρροή που έχει η αγκαλιά κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης ενός μωρού είναι πιο σημαντική από όσο νομίζαμε.

Όσο περισσότερο αγκαλιάζoυμε ένα μωρό, τόσο περισσότερο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός του, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Nationwide Children’s Hospital.

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν 125 μωρά, πρόωρα και τελειόμηνα, και οι ερευνητές εξέτασαν την ανταπόκριση τους στην φυσική επαφή.

Μπορεί να κακομάθει το μωρό επειδή το παίρνω αγκαλιά;

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά!

Έδειξαν ότι τα μωρά που είχαν σωματική επαφή και έλαβαν περισσότερη στοργή από τους γονείς τους ή από το νοσοκομειακό προσωπικό έδειξαν ισχυρότερη ανταπόκριση στον εγκέφαλο.Σύμφωνα με τον ερευνητή Dr. Nathalie Maitre, αυτή η τελευταία αποκάλυψη μας λέει πολλά! Ότι κάτι τόσο απλό όπως η επαφή με το σώμα ή η αγκαλιά. κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς αναπτύσσονται οι εγκέφαλοι των μωρών. Τα αποτελέσματα αυτά είναι τόσο σημαντικά για την ανάπτυξη των πρόωρων μωρών.

Διαβάστε επίσης: Θηλασμός και αγκαλιά για τα πρόωρα μωρά
Διαβάστε επίσης – > “Το πιο μικροσκοπικό προωράκι του κόσμου είναι πλέον σπίτι του”

«Όταν τα πρόωρα μωρά λαμβάνουν θετική και υποστηρικτική επαφή από τους γονείς, όπως το skin-to-skin (επαφή δέρμα – με – δέρμα), βοηθούν τους εγκεφάλους τους να ανταποκριθούν με παρόμοιους τρόπους όπως τα τελειόμηνα μωρά» – Science Daily.Όσο περισσότερο αγκαλιάζεις το μωρό σου τόσο περισσότερα εφόδια του δίνεις.

Η φυσική επαφή, η αγκαλιά, η αγάπη, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου των μωρών. Αγκαλιάστε τα μωρά σας όσο μπορείτε. Η αγκαλιά είναι το σιωπηλό φάρμακο της αγάπης.

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

1 Comment

  1. Ευτυχως και εγω δεν την ακολουθησα ποτέ την πρώτη συμβουλη! Αγκαλιά και αγάπη 🙂

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.